loader
menu

CIUTAT

TGN comença la campanya de prevenció del mosquit tigre

El Circ Ciutat dimecres, 07 de juny de 2017

L'Ajuntament de Tarragona ha començat aquesta setmana la campanya de comunicació i prevenció del mosquit tigre. L’objectiu és informar a la població de les condicions de reproducció del mosquit i el mosquit tigre per evitar-ne els focus de creixement, especialment, a jardins i zones exteriors dels habitatges. Des d’aquest dilluns s’ha iniciat la campanya informativa a través de les instal·lacions municipals, entitats i protectores d’animals sobre els consells generals per a la prevenció del mosquit tigre i què fer en cas de patir alguna picada. La informació també esta disponible al web municipal i es fan accions especials d’informació en aquells punts detectats com a possibles focus de creixement.

Foto: circdetarragona.com

La prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit. Per això, tal i com recorda la consellera de Neteja Pública, Ivana Martínez, “el més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer. L’Ajuntament s’encarrega d’actuar en els espais públics de la ciutat, però la ciutadania té una tasca important en evitar l’acumulació d’aigua dolça a jardins, terrats, balcons i espais a l’aire lliure”.

A més de la comunicació a la ciutadania, des l’1 d’abril s’han iniciat les tasques de desinsectació de les rieres i del riu Francolí i dels espais públics on es poder acumular tolls d’aigua. Es realitzen 21 tractaments larvicides i se’n fa seguiment, a més de localitzar i actuar en nuclis d’aigua entollada que poden ser focus de creixement. La campanya té una durada de 31 setmanes amb periodicitat d’accions cada 10 dies. Aquests tractaments es realitzen amb mètodes biològics que protegeixen absolutament la resta de fauna de la zona. També es realitzen controls periòdics dels tractaments per verificar els resultats i corregir-los, en cas necessari.


Documents

Tríptic Campanya prevenció Mosquit Tigre


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar