loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La nova Escola Oficial d'Idiomes, acabada; el trasllat dels alumnes, una incògnita

Sergi Casado Ciutat dimarts, 07 de maig de 2013

Els professors de l'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona han visitat l'edifici de l'antiga fàbrica de licors Chartreuse, que els ha d'acollir en breu, tant a ells com als prop de 3.000 alumnes que hi estan matriculats. L'obra ja està enllestida i d'aquí al 17 de maig, que és quan l'Ajuntament, que és qui ha realitzat les obres, faci entrega simbòlica de les claus a la Generalitat, s'acabaran les feines menors, com la neteja de tot el recinte i l'adequació del pati interior.

Una imatge de la façana exterior de la nova EOI. / circdetarragona.com

Imatges interiors de la nova EOI. / circdetarragona.com

Imatges interiors de la nova EOI. / circdetarragona.com

Els professors de l'EOI, dins de la futura biblioteca. / circdetarragona.com

Els treballs d'adequació del pati interior. / circdetarragona.com

Tot i que ningú ja no qüestiona que el proper curs l'EOI de Tarragona ja estrenarà el nou local, tot coincidint amb el seu vint-i-cinquè aniversari, la directora del centre, Yolanda Scott insisteix que, de moment, encara no han rebut la confirmació oficial del trasllat i això els provoca un cert neguit: "Necessitem que ens confirmin el dia i l'hora, però no en sabem res". Scott, a més, ha explicat que, malgrat que ara disposaran de més de 5.000 metres quadrats, difícilment creixerà el número d'alumnes ni tampoc el de cursos lectius.

A banda de saber exactament quan i com es realitzarà el trasllat de la rambla Nova a la Chartreuse, una altra de les incògnites resideix en saber si la Generalitat complirà el compromís de pagament. Les obres, que es van iniciar el maig de 2011, amb l'acta de replanteig, han estat finançades al cent per cent per l'Ajuntament de Tarragona, a través de l'empresa municipal d'Habitatge (SMHAUSA), que ha fet una despesa pròxima als 7 milions d'euros, els quals hauran de ser retornats, fins a l'últim cèntim a les arques tarragonines en virtut d'un acord de govern català de 2009. A més, segons ha recordat el regidor d'Ensenyament, Joan Sanahujes, el compromís de l'executiu català, ara fa quatre anys, també es va fer davant de notari; una circumstància que, en principi, no fa témer el consistori.

El crèdit de 8 milions que va demanar l'empresa d'habitatge, avalat per l'Ajuntament, és a 30 anys, i durant els quatre primers hi haurà carència, és a dir, que només caldrà pagar interessos. En qualsevol cas, la fòrmula hauria de ser la següent: tant paga l'empresa d'habitatge, tant paga la Generalitat.

Un edifici singular

L'arquitecte de l'obra, Marc Seguí, ha destacat la complexitat de tots els treballs i ha recordat que, per exemple, s'han localitzat vestigis de l'any 1700, com unes arcades i unes portes. "El criteri sempre ha estat mantenir l'estructura i l'embolcall, sense que perdi la singularitat". A la planta baixa hi haurà les dependències de secretaria, direcció i consergeria; a la primera, aules i altres departaments, mentre que a la segona s'ubicarà la biblioteca, la sala d'actes i la sala de professors. Aquesta última cambra era l'habitació on els monjos realitzaven les seves oracions.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar