loader
menu

CIUTAT

Salut torna a TGN a 'vendre' com serà el nou Joan XXIII

El Circ Ciutat dijous, 08 de juny de 2017

Vuit mesos després d'anunciar la construcció d'un nou hospital Joan XXIII, el conseller de Salut, Antoni Comín, ha tornat a Tarragona per donar alguns detalls més del projecte, però sense assegurar encara el finançament. En espera que es convoqui el concurs d'idees, la visita del conseller tan sols ha servit per reiterar la voluntat del Govern de dotar a TGN i comarques d'un nou centre hospitalari.

Foto: gencat.cat

Com ja va explicar durant la seva visita a Tarragona l'octubre de l'any passat, el conseller ha explicat que el projecte de nou hospital s’executarà en tres fases i que tindrà aproximadament uns 80.000 metres quadrats de superfície, 20.000 més que l’actual.

La primera fase, que tindrà una inversió de 48,5 ME i que es preveu que estigui acabada el 2021, consistirà en la construcció d’un nou difici d’uns 40.000 metres quadrats, dels quals, 25.000 serviran per acollir els serveis (hospitalització, gabinets d’intervencionisme, hospital de dia, diàlisi...) que actualment presenten un alt grau d’obsolescència funcional i constructiva. La resta del nou edifici, 15.000 metres quadrats, es reservarà per a ubicar-hi altres serveis en una fase posterior.

A la segona fase, sense data d'execució prevista, s’enderrocaran els dos edificis que s’han buidat a la primera –un d’aquests és el de la façana-; s’instal·larà el bloc quirúrgic i la unitat de la diagnòstic per la imatge en l’espai dels 15.000 metres quadrats que s’havien reservat abans en el nou equipament i també es construiran 10.000 metres quadrats més per a usos ambulatoris i per a traslladar-hi les consultes externes. Finalment, a la tercera fase, s’enderrocaran altres petits edificis, i se’n construiran dos de nous destinats a usos administratius, de recerca i docència.

La portaveu del grup municipal d'Iniciativa a l'Ajuntament de TGN, Arga Sentís, ha criticat la visita del conseller: “La única manera de demostrar que això de l’hospital va de debò és veure les partides corresponents als pressupostos de la Generalitat de Catalunya, i això encara no ha passat. El conseller Comín no adquireix compromisos, es limita a fer volar coloms”.

El conseller ha deixat clar que aquest projecte es tracta d’un primer esborrany perquè al llarg del 2017 es farà el concurs d’idees de les tres fases que acabarà de definir tots els detalls.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar