loader
menu

CIUTAT

Els joves enginyers de la URV busquen solucions a problemes que arribaran d'aquí a 60 anys

El Circ Ciutat divendres, 09 de juny de 2017

“Eficiència energètica”, era el títol i també l’objectiu dels estudiants del primer curs d’Enginyeria Mecànica que han participat al XIV Concurs de Mòbils Autopropulsats, que s'ha fet aquesta setmana al campus Sescelades de la URV. Els concursants tenien un repte: any 2079. El combustible i l’energia estan essent uns dels principals problemes pels enginyers. Els recursos s’esgoten i cal ser eficients.

Fotos: URV

Fotos: URV

Per superar-lo, han hagut d’aplicar els coneixements adquirits a l’assignatura Projecte Integrador i col·laborar entre ells per fer el disseny, el càlcul i la construcció d’un vehicle que recorri 10 metres amb la mínima energia possible per al seu desplaçament.

L’equip guanyador d’aquest repte ha estat Proyecto Lenteja, que ha dissenyat un prototip capaç de recórrer la distància marcada amb només 1,5 Joules. En segon lloc han quedat Campesins, que han necessitat 2.5 Joules i els tercers han estat Los Bujías, amb un prototip que ha fet servir 3.1 joules per finalitzar el recorregur marcat.

Els equips han hagur de treballar amb la precisió necessària per no col·lidir amb cap objecte, amb la dificultat afegida de que el vehicle havia de transportar de forma segura els seus passatgers.

Aquest concurs està organitzat per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, amb la col·laboració del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar