loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Jove de TGN converteix Algemesí en la primera plaça de 9 del País Valencià

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 11 de juny de 2017

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha fet història al País Valencià, on s'ha convertit en la primera en descarregar-hi un castell de 9; una fita castellera mai vista en aquelles contrades. Els de Cós del Bou, amb més de 300 camises, han descarregat el 3d9f a Algemesí, on han participat en la XVIII Trobada de Muixerangues, que se celebra anualment en aquest municipi de la comarca de la Ribera Alta, a la província de València.

Una imatge del 3d9f de la Colla Jove a Algemesí. Foto: Neus Baena

A banda del tres folrat, la colla tarragonina també ha descarregat el 5d8, el 4d8a, també inèdits al territori, i el pilar de 6. Aleix Bordas, cap de colla de la Jove, s'ha mostrat molt satisfet amb l'actuació i ha dit que "som una colla que intentem ser molt respectuosos i agraïts amb la nostra història i aquesta relació amb la Muixeranga d'Algemesí, que ja va començar fa molts anys, avui ha fet una passa més".

Complicitat i agraïment

En acabar l'actuació, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha participat en l'acte protocol·lari de germanor entre les quatre formacions i l'Ajuntament d'Algemesí; moment que la Colla ha aprofitat per mostrar el seu agraïment per haver estat convidada a la Trobada.

El moment més simbòlic s'ha produït entre el mestre moixiganguer d'Algemesí i el cap de Colla, Aleix Bordas, que han intercanviat sengles elements identificatius: el primer ha rebut el mocador casteller de la Jove de Tarragona i Bordas el barret tradicional propi de la vestimenta de la muixeranga.

Exportant els castells fora de terres catalanes

La Jove de Tarragona sempre ha mantingut una estreta vinculació amb la Muixeranga d'Algemesí, que ja va convidar els liles per primera vegada a la Trobada de l'any 1993. En aquella ocasió, a més de dos castells de 7, la Colla va descarregar el 4d8, convertint-se en el primer castell de 8 mai vist a Algemesí. I avui, han assolit el repte de millorar aquest registre, convertint Algemesí en plaça de nou.

La colla lila ja va exportar un castell de nou lluny de casa el passat 2015, amb motiu de la seva representació de Catalunya en l'Expo Universal d'aquell any celebrada a Milà. En aquella ocasió, un total de 320 castellers van desplaçar-se fins a la ciutat italiana, factor clau que els va permetre assolir una fita molt destacada: descarregar el primer 4d9f mai vist fora de les terres catalanes, fins aquell moment.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar