loader
menu

CIUTAT

TGN s'estalviarà 43.000 euros anuals amb la gestió directa de cinc llars municipals d'infants

El Circ Ciutat dilluns, 12 de juny de 2017

Cinc llars municipals d'infants de Tarragona que havien estat gestionades de manera externa des de 2013 passaran a estar dirigides directament per l'Ajuntament. El plenari, on el govern hi té assegurada la majoria, votarà en la sessió del divendres 16 de juny la gestió directa de les llars Cèsar August, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, El Miracle i El Serrallo, entre les quals sumen un total de 347 places, repartides en 21 grups de 0 a 36 mesos.

Llar d'infants de Sant Pere i Sant Pau. Foto: xtec.cat

Els estudis elaborats aquestes setmanes per l'Institut Municipal d'Educació i els tècnics de l'Ajuntament de Tarragona conclouen que la gestió directa de les llars d'infants permetrà impulsar un projecte educatiu marc a tots els centres, inexistent fins ara, basant en objectius educatius per als infants i les famílies i amb criteris generals per a totes les llars.

Un estalvi anual de més de 40.000 euros

Econòmicament, els informes tècnics detallen que la gestió directa d'aquestes cinc llars no només no suposaran un increment de la despesa municipal, sinó que es preveu un estalvi anual de 43.908 €. En concret, el cost econòmic per a l'Ajuntament aquest curs 2016-2017 ha estat de 593.411 € mentre que per al curs vinent es calcula en 549.503 €. Les 33 places orgàniques (que actualment són 38 funcionals) de mestres i educadores, amb contracte en vigor a les cinc llars d'infants, continuaran desenvolupant la mateixa feina el curs vinent subrogades per l'Ajuntament.

Gestionades per una empresa filial de Florentino Pérez

Les cinc llars han estat gestionades de forma indirecta des de la seva creació. El 2013 es va convocar un concurs que va guanyar l’empresa Clece per quatre anys amb la possibilitat de dues pròrrogues, de les quals ha renunciat a l’última. Clece pertany a l'empresa ACS, propietat del president del Reial Madrid, Florentino Pérez. De fet, des de 2014, ACS és l'administrador únic de Clece.

En total l’Ajuntament de Tarragona és titular de nou llars d’infants a la ciutat. Dues d'elles, el Ninot i la Taronja han estat sempre de gestió municipal. Les cinc ja esmentades també passaran a partir del curs vinent a ser gestionades de manera directa. Les altres dues (L'Arrabassada i Bonavista) estan gestionades fins ara pel Consorci de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla però es preveu que, al curs 2018-2019, un cop acabada la concessió actual, també siguin gestionades directament per l’Ajuntament.

ERC celebra que el PSC hagi rectificat

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Pau Ricomà, celebra que el PSC rectifiqui la seva posició ja que el passat mes de gener ERC i la CUP van presentar una moció al plenari demanant la municipalització de les llars d’infants i l’equip de govern en bloc (PSC, PP i UDC) hi va votar en contra.

La moció demanava que les llars d’infants gestionades de forma privada recuperessin la gestió pública tan aviat com finalitzés el contracte amb les diferents empreses privades. "El PSC hi va votar en contra argumentant que era impossible assumir aquesta gestió a curt termini, quan en realitat estàvem davant un cas de manca de voluntat política", explica Ricomà.

Des d’ERC recorden que aquesta municipalització es produeix perquè l’empresa Clece ha renunciat a seguir gestionant les llars d’infants municipals i lamenten ‘la falta d’iniciativa i empenta del PSC a l’hora de prendre decisions".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar