loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament només ha executat el 5% de les mocions aprovades des de l'inici de mandat

El Circ Ciutat dimarts, 13 de juny de 2017

Arribats a l'equador del mandat municipal, l'Ajuntament de Tarragona només ha tirat endavant 8 mocions de les 141 que s'han aprovat en el plenari durant els dos darrers anys. La denúncia torna a portar el segell del portaveu del PdeCAT, Albert Abelló, just un any després que ja va alertar sobre la poca utilitat de les sessions plenàries al consistori tarragoní.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Llavors Abelló criticava que durant el primer any de mandat no s'hagués executat cap de la seixantena de mocions que havien prosperat en el ple. Coincidint aquest dimarts 13 amb el segon aniversari de la constitució de l’Ajuntament de Tarragona, des de la formació independentista lamenten “l’absoluta inacció” de l’equip de govern (PSC-PP): “Eliminar el cablejat aeri del Serrallo, impulsar taules interdisciplinàries d’entitats als barris i la creació d’un protocol d’ajuda als comerços locals afectats per obres són alguns exemples de mocions aprovades que no s’han fet realitat”, ha explicat Abelló.

Molt acord institucional

Pel que fa a les vuit mocions que sí s’han fet efectives, el portaveu del Partit Demòcrata ha assenyalat que la majoria d’elles són acords institucionals com ara l’adhesió de l’Ajuntament al manifest “Casa Nostra, Casa Vostra” o la pertinença de la ciutat al programa de Ciutats Amigues de la Infància.

“Sabem que l’excusa de l’equip de govern és que les mocions no són més que declaracions d’intencions i que, per tant, no estan obligats a executar-les. On és, doncs, la voluntat política? Tot i que els acords adoptats proposen millores per la ciutat, no cal fer-los efectius perquè no hi estan obligats?”, s’ha preguntat Abelló.

A l’equador de la legislatura sense complir cap compromís electoral

Abelló ha destacat que a l’equador de la legislatura no s’ha complert cap de les promeses electorals anunciades pels partits que formen l’equip de govern, com ara la creació d’un centre de producció d’arts escèniques a l’auditori del Camp de Mart, dos nous centres cívics al centre de la ciutat, la instal·lació de videovigilància a les urbanitzacions de Llevant o el museu de la química al Banc d’Espanya.

“Entre altres compromisos electorals, també es troben el de la millora dels polígons industrials i la redacció del Pla Municipal d’accessibilitat”, ha recordat el portaveu del Partit Demòcrata, qui creu que “Tarragona necessita un govern que no només anunciï i aprovi projectes, sinó que pregui decisions, afronti els problemes i executi els acords i compromisos adoptats”.


Documents

Mocions Ajuntament de TGN (juny 2013-juny 2015)


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar