loader
menu

CIUTAT

El pàrquing Jaume I podria acabar costant prop de 40 milions d'euros

Sergi Casado Ciutat dimarts, 07 de maig de 2013

Tot i que en els darrers anys la xifra que es ve utilitzant per parlar de la mala gestió en la construcció del pàrquing Jaume I és d'uns 30 milions d'euros, el mal encara podria ser molt pitjor. Estaríem parlant d'una despesa de prop de 40 milions que es podria acabar gastant l'Ajuntament de Tarragona, a través de l'empresa d'aparcaments, per pagar un equipament que, ara mateix, només és un cau de ferralla i de pols, i que ja genera recels per bona part dels tarragonins i tarragonines.

Una imatge de l'interior del pàrquing Jaume I. /laboratori visual

En concret, la factura que pot acabar pagant la ciutadania de Tarragona és d'uns 38,5 milions d'euros; lluny dels 30 als quals tothom s'ha anat acostumant en els darrer anys des que les obres es van aturar el febrer de 2008 i van començar tots els problemes. Gairebé una quarta part més. I d'on surten aquests 8'5 milions més?

La primera gran xifra és de 18 milions d'euros, que és el crèdit sol·licitat per l'empresa Aparcaments Municipals l'agost de 2008 a Banc de Sabadell. Després de pagar únicament interessos durant els primers quatre anys (hi havia carència) ara ha arribat l'hora de començar a tornar-los a l'entitat bancària. Des d'ara, i fins el 2037, que és la data de venciment del prèstec, a raó de prop d'un milió annual.

La segona xifra és de 8,6 milions d'euros, que és la quantitat que ha aportat l'empresa Aparcaments Municipals (AMT) a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Jaume I des de l'any 2006. Es tracta d'una UTE constituïda amb l'enginyeria Sistemas Alem, que va fer fallida, i es va veure obligada a demanar concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments).

Sumant les dues primeres quantitats s'obtenen 26,6 milions. A aquests, però, també cal sumar els 9,5 milions d'euros que AMT podria acabar pagant a l'empresa CA Metropolitant pel lloguer de la maquinària. És a dir, el rènting. El contracte amb CA Metropolitan es va signar el 2006 i, en principi, té una vigència de 15 anys, per la qual cosa, al consistori li toca pagar una renda mensual d'uns 53.000 euros. Al cap de l'any, uns 630.000 euros, i si es multiplica pels 15 anys que regeix en el contracte inicial, surten 9,5 milions d'euros més. Tot i això, des d'AMT es ve negociant per tal d'extingir el lligam contractual i frenar la sagnia econòmica. De moment, 9,5 milions d'euros que s'han de sumar als 26,6. Resultat: 35,6 milions.

Però encara queden més de dos milions d'euros que també podrien sortir de les arques municipals tarragonines. Es tracta del pagament d'una factura a Sistemas Alem, en compliment d'una sentència del Jutjat Mercantil de Madrid l'any 2010. Tot i que la quantitat inicial era d'1,672.000 euros, amb el recàrrec i els costos judicials ja superarà els dos milions. Resultat final: més de 38 milions d'euros. El cost dels litigis judicials, encarregats a un bufet de Barcelona, i que podrien rondar el mig milió d'euros, aproparia la factura del Jaume als 40 milions d'euros. I el pàrquing tancat, sense funcionar i sense empresa adjudicatària.

7 milions menys

La factura també es podria abaratir. Al maig de 2009, Aparcaments va interposar contra Sistemas Alem una demanda per la resolució dels contractes d'obra subscrits i la reclamació de 5 milions d'euros. En el cas que guanyi, aquests 5 milions s'haurien de restar de la factura. Com també els més de dos milions que, de moment, AMT està condemnat a pagar a Sistemas Alem, en virtut d'una sentència de 2010, contra la qual ha presentat recurs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar