loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Repsol renova la col·laboració amb la sèrie de documentals 'Gent amb energia'

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 15 de juny de 2017

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona renova la seva col·laboració amb la sèrie de documentals 'Gent amb energia', que ahir va estrenar la seva segona temporada formada per cinc nous documentals. Aquesta sèrie, que es pot veure a través de la pàgina de Facebook 'Gent amb energia', mostra la tasca desenvolupada per entitats que treballen amb valors culturals, socials i solidaris a l'entorn de Tarragona.

Foto: facebook

Les entitats que es presenten en aquesta nova temporada, realitzada pels periodistes Víctor Torija i Oriol Margalef, són l'Escola de Sant Salvador, la Granja Escola Castelló, al Centre de Lectura de Reus, Creu Roja i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Els diversos capítols posen en valor la feina feta pels col·laboradors d'aquestes entitats, alhora que també fan protagonistes als beneficiaris dels serveis que ofereixen.

El primer vídeo en presentar-se ahir va ser el de l'Escola Sant Salvador, un centre públic que treballa en un context social i econòmic complicat i que ha fet una aposta per fer de l'ensenyament un revulsiu de progrés per al barri, un dels més populars de Tarragona.

Escola Sant Salvador

Bona part dels alumnes de l’Escola Sant Salvador conviuen amb grans dificultats. L’escola vol ser un motor de desenvolupament cultural al barri i treballa perquè les famílies s’impliquin en la comunitat. De la mà de la directora del centre, Meritxell Olivé, el capítol mostra com desenvolupen aquest objectiu.

Granja Escola Castelló

Protagonitzada per Jordi Moncusí, que va patir durant anys, un problema greu d’addiccions del qual se'n va recuperar a la Granja Escola Castelló. Avui en dia és monitor de drogodependències i el seu testimoni serveix de gran ajuda a altres interns d’aquest centre de la AEC Gris - Fundació Privada.

Centre de Lectura de Reus

Al llarg de més de 150 anys, el Centre de Lectura ha sabut adaptar-se per seguir sent una institució cultural de referència. En aquest documental, la cap de la Biblioteca, Montse de Anciola, explica com ha viscut en primera línia la transformació de l’entitat.

Creu Roja

Les guerres arreu del món generen desplaçats, víctimes innocents que necessiten la solidaritat lluny de casa seva. En aquest capítol, es parla del programa d’assistència a refugiats de la Creu Roja, de la mà de Faddi, un noi sirià arribat a Tarragona fa escassos mesos.

Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Els reptes als quals s’enfronta el fenomen casteller, i la manera que té l’entitat d’encarar-los, són recollits en aquest vídeo de la mà de Guille Soler, gerent de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar