loader
menu

CIUTAT

TGN revisarà el llistat de fundacions i persones que no paguen l'IBI

El Circ Ciutat divendres, 16 de juny de 2017

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha donat llum verd a revisar el llistat de fundacions i de persones que actualment estan exemptes de pagar l'IBI. La moció, presentada per ICV-EUiA, ha obtingut la unanimitat de tots els grups municipals i també té com a objectiu també saber quants diners deixen d'arribar a les arques municipals a causa d'aquesta 'amnistia'.

Foto: circdetarragona.com

La portaveu ecosocialista, Arga Sentís, ha celebrat que la moció tirés endavant i ha explicat que amb la moció per fi es coneixeran les "injustes excepcions de l'IBI". Per la seva banda, el Tinent d'alcalde d'Hisenda de l'Ajuntament, Pau Pérez, ha celebrat l'esperit de la moció, tot entenent que no anava en contra de ningú.

La moció, a més, arribava després que el plenari del mes de maig en va refusar una de la CUP on demanava específicament que s’obligués a l’Església a pagar l’IBI de tot els immobles que té a la ciutat. Els cupaires van demanar a l’Ajuntament que sol·liciti a l’Estat la derogació de l’acord de 3 de gener de 1979, entre l'Estat espanyol i l’Estat del Vaticà sobre afers econòmics, pel qual es permeten les exempcions de pagament de l’IBI a l’Església Catòlica. Però no va prosperar.

Vistiplau a la gestió municipal de 5 llars d'infants municipals

Durant la sessió plenària també s'ha aprovat la gestió municipal de cinc llars d’infants públiques de la ciutat: Cèsar August, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, El Miracle i el Serrallo. A l’agost finalitza el contracte amb l’empresa Clece i llavors la gestió passarà a mans de l’Institut Municipal d’Educació a partir del curs vinent.

Les dues llars d'infants que ara porta la Xarxa Santa Tecla (Arrabassada i Bonavista) també seran de gestió directa a partir del curs 2018-2019, un cop acabada la concessió actual.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar