loader
menu

CIUTAT

L'accident d'un camió que duia plaguicida al polígon Riuclar activa durant 6 h l'alerta del pla Transcat

El Circ Ciutat dissabte, 17 de juny de 2017

Protecció Civil de la Generalitat ha tingut activada durant unes sis hores l’Alerta del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril, el TRANSCAT. La causa ha estat un camió cisterna carregat d’un plaguicida líquid (ONU 2903) tòxic i inflamable, que ha bolcat al carrer de la Plata del Polígon Riu Clar de Tarragona. A conseqüència de l’accident, la cisterna ha patit una fuita del producte. Des de les 14h fins poc abans de les 20h, quan s'ha desactivat l'alerta.

Foto: @emergenciescat

Els Bombers de la Generalitat hi han treballat amb 5 dotacions. Inicialment, amb el camió bolcat, les seves tasques han consistit a controlat la fuita, que consistia en un constant degoteig del producte. Un cop neutralitzada, la cisterna ha pogut ser aixecada per una grua i ha estat traslladada a un altre indret, dins del polígon industrial, perquè tècnics de l’empresa poguessin fer el transvasament. Després de netejar la calçada on hi ha hagut l’accident, els Bombers s’hi han quedat de retén. Quan el producte ha estat totalment transvasat, han finalitzat la intervenció.

En primer lloc s'havia planificat fer transvasament del producte dins de les instal·lacions de l'empresa propera Lavaflix. Finalment, el personal d’aquesta empresa ha traslladat el camió a la seva pròpia base, a l’empresa Gorgori, situada al carrer Granit, parcel·la 35/38 del mateix polígon Riu Clar, per tal de realitzar el transvasament del producte. El responsable de l'empresa (Gorgori) ha indicat que el transvasament s'ha realitzat sense incidències.

Com a mesura preventiva, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha establert un perímetre de seguretat de 100 metres i ha avisat als comerços situats al polígon industrial. Els voluntaris de protecció civil de Tarragona han col·laborat en les tasques logístiques.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha informat que el conductor del camió ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar