loader
menu

CIUTAT

Caos i sorpresa pels canvis de circulació al voltant de la plaça Ponent

El Circ Ciutat dimarts, 20 de juny de 2017

Tot i que els canvis sempre es fan per millorar, n'hi ha alguns que a primera vista costa d'entendre i d'assimilar. Des d'aquesta setmana, la mobilitat al voltant de la plaça Ponent ha canviat de manera substancial. Ha deixat de funcionar com una rotonda i això ja ha provocat múltiples confusions entre els conductors que hi accedien, principalment des de Gasòmetre i Mallorca.

Des de l'Ajuntament de TGN, el regidor de Mobilitat, Josep Acero, defensa els canvis i explica que la reordenació viària del carrer Mallorca era una reclamació de l'Associació de Veïns Verge del Carme.

Els operaris municipals que treballaven en la remodelació de la rotonda van repintar les línies, les fletxes i els senyals de cedir el pas ahir al migdia, i la nova reordenació va entrar en funcionament al cap d'unes hores, sense que l'Ajuntament de TGN ho anunciés prèviament.

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Foto: facebook de Wladimir Cirera

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

D'entre els canvis, els vehicles que accedeixen a Ponent per Gasòmetre ja no poden dirigir-se al carrer Mallorca, que passa a tenir només sentit de pujada i, de moment, manté el semafòr. Igualment, els vehicles que pugin per Mallorca en direcció a Ponent ja no podran fer la rotonda, i per accedir a Prat de la Riba caldrà deixar la rotonda a mà dreta; una acció a la qual caldrà acostumar-s'hi.

Els arguments de l'àrea de Mobilitat

Des de l'Ajuntament de TGN, el regidor de Mobilitat, Josep Acero, ha justificat els canvis: "La reordenació viària del carrer Mallorca era una reclamació de l’Associació de Veïns Verge del Carme. Tècnicament s’ha comprovat que la modificació han de millorar la circulació per la zona i estem convençuts que en pocs dies els canvis seran perfectament assimilats pels conductors”.

El consistori argumenta que "el 82% dels vehicles que circulen pel carrer de Mallorca ho fan en direcció a la plaça de Ponent. Aquesta diferència d'intensitats de circulació és la causa principal de les freqüents retencions que es produeixen en el sentit de pujada, tot i les diverses regulacions semafòriques que s'han dut a terme a la plaça de Ponent per compensar aquest desequilibri."

Pel que fa a l'eliminació del sentit de baixada del carrer Mallorca, des de Mobilitat asseguren que "incrementa de manera substancial la seguretat de la cruïlla amb el carrer de Jaume I, on sovint es produeixen situacions de conflicte per la incorporació de tres vies de circulació en un espai reduït".

La nova ordenació al voltant de la plaça Ponent, segons el consistori, aporta "més comoditat i seguretat, tant als vianants com als vehicles, al reduir els cicles semafòrics i els fluxos circulatoris".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar