loader
menu

CIUTAT

Els Jocs del 2018 s'obren a la creació artística: neix la Tarracvs Parade

El Circ Ciutat dijous, 22 de juny de 2017

Els Jocs Mediterranis de 2018 s'obren a l'art. Aquest és l'objectiu amb que neix la Tarracvs Parade; una iniciativa que pretén apropar l'esdeveniment a la ciutadania mitjançant la creació artística, i que alhora permetrà l’exhibició de diferents escultures de grans dimensions de la mascota dels Jocs decorades amb diferents dissenys.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Tot el procés de la iniciativa es dinamitzarà a través de la pàgina web www.tarracvusparade.cat (operativa a partir del 23 de juny), on els artistes interessats a col·laborar amb la iniciativa podran penjar les seves propostes de disseny i els mecenes interessats a adquirir un Tarracvs podran formalitzar la seva petició i escollir el disseny que més li agradi.

Un cop pintada, l’escultura s’ubicarà durant uns mesos en un espai pactat per totes les parts. A partir del juliol de 2018, ja acabats els Jocs Mediterranis, es preveu que alguns dels Tarracvs puguin ser subhastats i que els diners obtinguts es destinin a entitats del Tercer Sector. Tot plegat està inspirat en iniciatives com la Cow Parade, que els darrers anys s’ha pogut veure a diferents ciutats europees. La idea és que al juliol es puguin pintar ja els primers Tarracvs gegants perquè ben aviat puguin lluir a l’espai públic, tant de Tarragona com de les diferents seus dels Jocs i fins i tot en altres ciutats d'arreu de l'estat.

La mostra s’ha presentat just quan falten 365 dies per a la cerimònia inaugural dels Jocs. Es tracta “d’una iniciativa escalable, de manera que de moment tenim preparats 6 Tarracvus però esperem que n’hi hagi molts més, sempre depenent de l’interès d’artistes i patrocinadors”, ha explicat el Tinent d'Alcalde Javi Villamayor.

Per la seva banda, segons el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Maria Prats, “els Jocs Mediterranis no només han de convertir Tarragona durant uns dies en una capital esportiva, sinó una oportunitat per fer visible la nostra cultura i donar un altaveu als artistes locals”. En aquest sentit, ha destacat la col·laboració en la iniciativa de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, que en farà difusió entre el seu alumnat per fomentar la participació, i ha recordat que s’està enllestint un ambiciós programa cultural paral·lel a les competicions esportives.

La mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Tarracvs, es va presentar en societat el maig de 2016 en un acte al Teatre Tarragona presidit pel rei Felip VI. El dibuix d'Aleix Girona, alumne de 13 anys del col·legi Abel Ferrater de La Selva del Camp, va ser escollit en un concurs entre les propostes de prop de 10.000 nens i nenes. El dibuix guanyador va passar per les mans de l'il·lustrador francès Jean Jullien, que li va donar la forma definitiva.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar