loader
menu

CIUTAT

Els veïns de Boscos alerten del risc d'un possible gran incendi

Joan Castell Ciutat dijous, 22 de juny de 2017

La Urbanització de Boscos de Tarragona és un dels punts sensibles de patir un incendi en la denominada anella verda de la ciutat. Des de fa mesos, l'Associació de veïns alerta de la possibilitat d'aquest extrem per culpa de la falta de neteja del perímetre de seguretat.

Els veïns de Boscos denuncien la possibilitat de risc d'incendi

Boscos de Tarragona està envoltada per un gran pinar blanc. Un pinar que pot ser una bomba de rellotgeria en cas de que es declari un gran incendi en una zona urbana. Aquest és el gran temor de molts veïns de Llevant. "Estem preocupats, perquè si hi ha flames, moltes llars es veurien afectades" explica el president de l'Associació de Veïns de Boscos de Tarragona, Josep Anton Solé. Una preocupació que neix a partir de la falta de neteja del que s'anomena perímetre de seguretat entre vegetació i cases. Un perímetre que ha de tenir 25 metres de distància i que ara no els té.

"La Llei catalana marcava que l'Ajuntament havia de ser l'encarregat de la neteja i manteniment d'aquest perímetre. Això no s'ha fet en els darrers anys i ara hi ha moltes zones on els pins ja estan tocant a les cases" denuncia Solé. El president argumenta aquesta falta de neteja en el "insuficient pressupost. L'aportació són d'uns 18.000 € per tenir preparades Boscos, Tamarit, La Móra... per tant no arriba per a res".

A l'octubre del 2015 s'aprovava la llei estatal del 'Suelo y rehabilitación Urbana'. Una llei que marca que els propietaris de les parcel·les i terrenys han de ser els encarregats de la seva neteja. Segons explica Solé, "a Boscos molts d'aquests terrenys són de titularitat municipal i naturalment, aquesta neteja no s'ha fet. L'Ajuntament encara no es pren de debò aquest tema, però ara sembla que després de l'incendi de Portugal sí que volen parlar amb nosaltres sobre la problemàtica".

Solé explica que el perill d'incendi no rau en el sotabosc, "que sí que es neteja. El veritable perill és que si es produeix un incendi aquest sigui de copes. Llavors, només es podria atacar per aire amb helicòpters i hidroavions. Si bufés el vent en aquell moment, tindríem un greu problema". A més, el president recorda que per Sant Joan de l'any passat "ja vam patir un ensurt per culpa d'un petard, però vam estar de sort perquè no bufava el vent i no es va estendre". Solé acaba llençant un missatge contundent cap al consistori. "A banda dels Jocs, hi ha altres problemes més greus que s'han de resoldre".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar