loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Pla de la Seu i la Catedral seran escenari d'un concert únic i irrepetible

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 25 de juny de 2017

La Catedral de Tarragona i el Pla de la Seu seran testimonis d’un concert històric. En un acte únic i irrepetible, el proper 6 de juliol s’uniran les veus de l’orgue de la Catedral, del Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral i dels Campaners de Tarragona amb les del carilló mòbil de Douai (França) i la de la trompeta de Sergi Maquillas (1r trompeta de la Cobla St. Jordi).

Foto: Arquebisbat de TGN

L’espectacla «Música per a una Catedral» començarà amb l’actuació del Cor i l’Orquestra dels Amics de la Catedral, dirigits per Mn. Miquel Barbarà, acompanyats a l’orgue, per Jonathan Carbó (professor del Conservatori d’Igualada).

Tot seguit, prestigiosos carillonistes provinents d’Estats Units, Irlanda i Països Baixos interpretaran diferents composicions al magnífic carilló mòbil de Douai. A la segona part del concert, intervindran Anna Maria Reverté, carillonista del Palau de la Generalitat, acompanyada per la trompeta de Sergi Maquillas.

Finalment, clourà l’acte el Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona, dirigit per Cristóbal Conesa. Els campaners tarragonins donaran vida, una vegada més, als instruments més antics de la festa, encapçalats per dues de les campanes més antigues d’Europa que encara estan en actiu: la Fructuosa (1313) i la Maria Assumpta (1314).

El Carilló és un instrument musical format per campanes, que s’activen manualment a través de teclats manuals i/o pedalers. A Catalunya el carilló més interessant es troba al Palau de la Generalitat. Disposa de 49 campanes de bronze i disposa de dos teclats manuals i dos pedalers. Toca cada matí a les 12 del migdia i cada tarda a les 18:00, sempre manualment i en ocasions extraordinàries, per exemple en les visites de mandataris estrangers, quan interpreta els himnes nacionals.

El World Carillon Congress és un certamen d’abast mundial que, auspiciat per la World Carillon Federation, reuneix, cada tres anys, els millors intèrprets de carilló del planeta. L’any 2013 a Cervera, es va fer pública la nominació de Barcelona – Catalunya com a seu de la dinovena edició que s’ha de celebrar l’any 2017.

Des del primer moment, el Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona s’ha implicat en el projecte i s’ha esforçat per acostar-lo als tarragonins i tarragonines. La iniciativa ha comptat amb el suport del Capítol de la Catedral de Tarragona, l’Arquebisbat de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona,Tàrraco Viva i l’Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona.


Documents

Programa_XIX_Congres Mundial de Carilló_BCN_2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar