loader
menu

CIUTAT

La passarel·la que unirà Balcó i Miracle comença a fer-se visible

El Circ Ciutat divendres, 23 de juny de 2017

La passarel·la que ha d'unir el Balcó del Mediterrani i el Miracle alliberarà la façana marítima i connectarà el centre amb la platja en menys de 10 minuts. Després dels treballs previs que s'han vingut fent en els darrers mesos, a partir d'ara comença la part més visible d'una obra que modificarà l'skyline de la ciutat.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Durant la matinada de dilluns a dimarts s'ha instal·lat el primer dels 12 trams que serviran per enllaçar amb la Baixada del Toro; punt on la passarel·la connectarà amb la ciutat. "Hem transformat el tocar a ferro, ara s'arribarà al mar; estem molt contents de poder aportar infraestructures a la ciutat", celebra Josep Andreu, president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, l'ens que finança l'obra.

Argumenta que una de les raons per les quals van apostar per fer aquesta infraestructura és perquè "es veien mancances en mobilitat". També perquè en el context polític de fa uns anys, l'Autoritat Portuària va creure oportú tirar-ho endavant amb un pressupost finalment d'1,2 ME (iva inclòs). Andreu ha qualificat el dia d'inici del muntatge com un dia "simbòlic".

Les mides dels trams que es colocaran aniran variant en funció del recorregut de la passera. Segons apuntava l'enginyer Xavier Quintana, es farà a intèrvals de dues o tres setmanes. Durant els propers dies, els operaris treballaran per ensamblar el tram que va arribar la nit de dilluns, fet d'acer, de 30 metres de llargada i d'unes 30 tones de pes.

Quan les obres avancin i arribin a l'altura del vial Bryant, llavors les tasques de muntatge seran més espectaculars i caldrà tallar la circulació, tant al carrer com a les vies de tren. Els trams s'hauran de colocar "in situ".

En total, la passarel·la farà 300 metres de longitud, pesarà unes 400 tones i salvarà una una altura de 17 metres. Això serà durant el primer trimestre de l'any que ve, quan el recorregut entre el Balcó i el Miracle es podrà fer en uns vuit minuts. Tot i que parcial, la façana marítima de Tarragona quedarà alliberada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar