loader
menu

CIUTAT

Nou escoles de TGN es transformen en casal d'estiu

El Circ Ciutat diumenge, 25 de juny de 2017

Prop de 600 infants i joves de la ciutat, d'entre 3 i 16 anys, comencen a partir del dilluns 26 de juny i fins el 31 de juliol les activitats educatives i lúdiques dels casals d’estiu. L'objectiu: gaudir del temps de vacances al mateix que aprenen i que els seus pares i mares puguin conciliar la vida laboral i familiar.

Foto: Ajuntament de TGN

En total hi haurà 9 casals que es realitzaran a les escoles següents: el Serrallo, Saavedra, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador, Torreforta, Bonavista, Camp Clar, la Floresta i la llar d'infants la Taronja. Els casals estan organitzats per l’Ajuntament de Tarragona i la gestió va a càrrec de la Fundació Pere Tarrés.

Els casals es presenten com una alternativa per gaudir de les vacances escolars en un entorn proper i conegut. Durant el seu transcurs, els monitors treballaran aspectes com la participació en el grup, la diversió, la integració en el grup i l’educació en valors.

Propostes pedagògiques segons les edats

La Fundació Pere Tarrés ha preparat dues propostes pedagògiques segons les edats dels participants. Els més petits, de P3 a 1r de Primària, hauran d’ajudar a l’Aran a trobar l'herba menaironera o Herba de Sant Joan. Aquesta herba és molt important als Pirineus ja que és d’on neixen els minairons, uns personatges encarregats de mantenir i fer les muntanyes, sense ells podrien desaparèixer.

Els escolars més grans, de 7 a 13 anys, hauran d’ajudar a l’Ott i la Zoe a trobar els animals fantàstics de la seva família que s’han escapat. Per trobar-los comptaran amb l’ajut d’una família de bruixots que ensenyaran als participants del Casal alguns dels trucs de màgia que van aprendre a l’escola Warlocks per així accelerar la cerca dels animals.

Les activitats plantejades tracten de fomentar les capacitats i habilitats personals i socials dels escolars; transmetre valors i crear consciència sobre l’ecologia.

Els Casals d’Estiu finalitzaran el dia 31 de juliol.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar