loader
menu

CIUTAT

Dow Tarragona omple el Palau de Congressos en l'acte central del seu 50è aniversari

El Circ Ciutat dijous, 29 de juny de 2017

Dow va omplir el Palau de Congressos de Tarragona per celebrar l'esdeveniment commemoratiu del 50è aniversari des del principi de les seves operacions a la ciutat. D'entre les nombroses autoritats presents a l'acte, van destacar el Ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindo i de la Consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté.

Foto: circdetarragona.com

Heinz Haller, Vicepresident Executiu i President de Dow per Europa, Orient Mitjà, Àfrica i Índia (EMEAI), acompanyat per Anton Valero, Director General de Dow Ibérica, i Jaume Sariol Martí, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona, van ser els encarregats de donar la benvinguda als més de 1.200 assistents a l’acte.

Haller va destacar el “moment crucial en el qual ens trobem actualment”, tant per a la Companyia com per a la resta del país i del món. “Vivim un període de canvi sísmic impulsat, cada cop més, per tres grans tendències: la digitalització, que està reestructurant les maneres amb què vivim i treballem, tot alliberant la creativitat i impulsant la productivitat; la globalització, que està redefinint l’ordre internacional, alhora que permet un creixement i una prosperitat increïbles però també alimenta el descontentament entre aquells que queden enrere; i la sostenibilitat”, va puntualitzar.

Dow Ibèrica va aprofitar la celebració del seu 50è aniversari per inaugurar una exposició al mateix Palau, en què, a més de recórrer les principals fites de la companyia a Tarragona en els últims 50 anys, s’hi destaca els Objectius de Sostenibilitat de Dow per a 2025 i la quantificació i contribució d’aquests a la regió Ibèrica. Amb el tercer pla desenal de Sostenibilitat (2015-2025) Dow contribueix a redefinir el paper de l’empresa en la societat del segle XXI, a través de la maximització de la creació de valor econòmic, mediambiental i social.

D’altra banda Anton Valero, Director General de Dow Ibèrica, va destacar durant el seu discurs que “Dow forma part d’un ecosistema industrial d’innovació molt potent, de rang i calibre mundial, en el qual val la pena invertir-hi. Valero també es va referir al Ministre de Guindos per fer-li saber que des de Dow “veiem amb optimisme que el seu ministeri estigui treballant de manera seriosa i eficient en l’elaboració d’una política industrial a curt, mig i llarg termini. Desitgem que pugui dur a bon port el Pacte d’Estat per la Indústria. Compta amb el suport del nostre sector i amb el dels altres sectors industrials”.

Innovació tecnològica

Des de la seva entrada a l'estat espanyol durant la dècada dels 60, Dow Ibèrica no només s’ha consolidat com una empresa clau en el desenvolupament d’innovació tecnològica sinó que s’ha convertit en referent mundial per a alguns mercats i productes com ara films plàstics, aigua, poliuretans o eficiència energètica. “En concret, Dow ha invertit a Tarragona en els últims anys més de 700 milions d’euros en millores tecnològiques, activitats de recerca i desenvolupament (R+D), actualitzacions i expansions en les plantes, així com en nous productes i processos per afrontar el futur amb una major competitivitat, sostenibilitat i seguretat”, va assenyalar Jaume Sariol Martí, Director del Complex Industrial de Dow Tarragona.

Sariol també va aprofitat l’ocasió per assegurar que “tots els enginyers químics que formen part de Dow Tarragona han contribuït a millorar el món en el qual vivim amb la seva il·lusió, el seu talent i la seva empenta”.

Dow i els castells

Tal i com va comentat Heinz Haller com a conclusió a les seves paraules, “voldria reconèixer una tradició que ha estat part de Tarragona durant més temps que la nostra Companyia. No està relacionat amb el nostre negoci, però crec que és una manera adequada de pensar en el futur que estem construint junts. Estic parlant, per descomptat, de la tradició catalana dels castells, la construcció de torres humanes, algunes de les quals de fins a 10 pisos d’alçada, que atrauen a milers de visitants a aquesta ciutat cada tardor. Per aixecar una d’aquestes torres, un gran grup de persones ha de prendre consciència col·lectiva, col·laborar i tenir una fe completa en els seus companys. Aquesta mateixa idea ha influït en el treball de Dow, aquí a Tarragona, durant mig segle. Ara, hem de compartir aquest esperit inclusiu i col·laboratiu amb la resta del món. No serà fàcil però, si tenim èxit, tindrem el potencial necessari per construir un futur en què tots puguem arribar més alt que mai”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar