loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Primera actuació d'urgència per combatre les deficiències estructurals del Metropol

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 29 de juny de 2017

Primera actuació d’urgència per combatre les deficiències estructurals que pateix el Teatre Metropol Al llarg del dia d’avui, 29 de juny de 2017, es duu a terme el tractament de tèrmits després que ja es van detectar a principis d’any i es va contractar un servei perquè en fes l’estudi i posterior eliminació i restauració.

Foto: circdetarragona.com

Els treballs van a càrrec de l'empresa SAHICASA i tenen un cost de 3.500 euros + IVA. Un equip de tres persones treballaran per detectar la presència d’aquests insectes en tota l’estructura de fusta de l’edifici, per tal d’eliminar-les d’arrel. Es preveu que finalitzi en el mateix dia d’avui.

Aquesta és la primera intervenció d'urgència al Metropol, que forma part d'un projecte d'arranjament de tot l'edifici, i dels dos pisos superiors, on es vol ubicar el Centre d’Interpretació de l’obra de Josep Maria Jujol, l’arquitecte tarragoní encarregat del disseny de l’edifici. El centre també haurà de difondre l’obra modernista al Camp de Tarragona i, especialment, a la ciutat, on sobresurten l’edifici del Mercat Central o l’altar de la capella de l’església de Jesús i Maria, obra d’Antoni Gaudí.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l'arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l'edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L'any 1991 l'immoble va ser adquirit per l'Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l'arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d'arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims 20 anys ha acollit part de la programació dels Teatres de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar