loader
menu

CIUTAT

La pirotècnia granadina María Angustias s'emporta el Concurs de Focs de TGN

El Circ Ciutat diumenge, 02 de juliol de 2017

El Concurs Internacional de Focs de Tarragona ja té pirotècnia guanyadora, i que, per tant serà l'encarregat de disparar els focs per Santa Tecla. Es tracta de la granadina Accitana María Angustias, l'última en disparar des del Miracle, i qui es va emportar l'ovació més gran durant els quatre dies del certamen.

Foto: circdetarragona.com

Imatge de l'entrega de trofeus. Foto: Mauri

La pirotècnia de Guadix, descendent de la que ja va guanyar el concurs tarragoní l'any 2007, ha obtingut un total de 1.760 punts (sobre un total de 2.080) i s'ha imposat amb claredat a la resta d'empreses participants. El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines i enguany sota la presidència de l'alcalde Ballesteros, ha determinat que la segona posició és per a la pirotècnia Hermanos Ferrández, de Beniel (Murcia). Els murcians, que van actuar el dijous i també es van emportar bastants aplaudiments per part del públic, han sumat 1.514 punts.

Les grans decepcions del concurs han estat la pirotècnia Martarello (única extrangera) i la valenciana Turis. L'última empresa italiana que havia disparat a la Punta del Miracle (Romualdo di Parente, en el concurs de 2015) no va poder completar el temps mínim i va ser desqualificada. La seva compatriota Martarello, que va disparar divendres, sí va completar el temps mínim, però el seu castell va suposar una autèntica decepció. La pirotècnia que atorgava enguany la internacionalitat al certamen tarragoní va oferir una actuació llastimosa i molt decebedora. A molta distància dels dos primers. Només 1.272 punts.

L'últim lloc del concurs ha estat per a la valenciana Turis, l'encarregada d'obrir el concurs el passat dimecres 28 de juny, i que també va decebre. Tanca la classificació amb 1.137 punts.

Què valora el jurat

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat ha valorat especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic.

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Podeu consultar el vídeo dels últims 6 miniuts del castell de la pirotècnia Accitana María Angustias al facebook del Circ.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar