loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN invertirà 10 ME en augmentar i millorar la seva xarxa de biblioteques

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 03 de juliol de 2017

La transformació del Mercat de Torreforta en biblioteca serà la primera de les diferents intervencions previstes dins del Pla de Biblioteques de Tarragona; un projecte a cinc anys vista que pretén dotar la ciutat d’un servei de biblioteques d’acord amb les previsions del mapa bibliotecari de la Generalitat entre el 2018 i el 2022.

L'Ajuntament ha anunciat el Pla de Biblioteques de Tarragona; un projecte a cinc anys vista (2018-2022), pressupostat en 9,7 ME, que pretén dotar la ciutat d'un servei de biblioteques d’acord amb les previsions del mapa bibliotecari de la Generalitat. La primera intervenció serà la transformació del Mercat de Torreforta en centre de lectura. El Pla també preveu noves biblioteques a la Part Alta, Part Baixa i Sant Salvador. El Punt de Lectura de SPiSP també es convertirà en biblioteca

Entre rehabilitacions dels espais, mobiliari i material informàtic, totes les accions sumen un total de gairebé 9,7 milions d'euros; la quantitat de diners aproximada que necessita el pla per tirar endavant després que va ser aprovat per la Comissió de Cultura de l'Ajuntament. La primera actuació serà l'any que ve, quan el Mercat de Torreforta es convertirà en nova biblioteca per al barri, amb un pressupost en remodelació i rehabilitació de 400.000 euros. Durant els anys següents, la Part Alta, Part Baixa i Sant Salvador també tindran nova biblioteca i el Punt de lectura a Sant Pere i Sant Pau també es convertirà en biblioteca.

El conseller de Cultura, Josep Maria Prats, durant la presentació del Pla de Biblioteques de Tarragona. Foto: Mauri

Imatge del Mercat de Torreforta. Foto: ERC

Fer de Tarragona una "ciutat lectora"

Per tal de tirar endavant l’aprovació d’aquest pla, la conselleria de Cultura va presentar un informe econòmic i de viabilitat dut a terme en els darrers mesos que presenta el desenvolupament tècnic i a curt, mig i llarg termini de totes les fases que s’hauran d’anar seguint. Al mateix temps l’informe argumenta que “cal elaborar un pla de lectura pública, amb l’objectiu de convertir Tarragona en una ciutat lectora”, que vagi acompanyat d’aquestes noves instal·lacions i coordinat des del nou Servei, adscrit a la conselleria de Cultura.

Espais amb un mínim de 1.000 m2

Tots els equipaments hauran de disposar d’un espai de 1.000m2 aproximadament, tal i com s’estableix, així com un equip de treballadors, que contemplin un horari al màxim assequible a tots els públics, una dotació important de fons bibliogràfic, així com mobiliari i material informàtic, una programació paral·lela d’animació a la lectura i totes les despeses de funcionament i manteniment pròpies d’unes instal·lacions d’aquestes característiques.

Actualment, Tarragona només disposa de la Biblioteca Pública -de titularitat estatal i gestionada per la Generalitat de Catalunya-, la Biblioteca a Torreforta i el Punt de lectura de Sant Pere i Sant Pau; aquestes dues darreres de titularitat municipal però adscrites a dues conselleries diferents. El Pla de Biblioteques de Tarragona contempla, en primer lloc, la creació el Servei Municipal de Biblioteques de l’Ajuntament de Tarragona que gestionarà i coordinarà els futurs equipaments; i en segon lloc iniciar els treballs de reforma dels espais i també crear-los.

Prats: "Un dret fonamental que cal facilitar"

“La biblioteca, per a molts ciutadans, és l’únic accés que tenen a la cultura”, molts d’ells “accedeixen a aquest espai per trobar-hi els recursos necessaris per tirar endavant la seva formació”, ha explicat el conseller de Cultura, Josep Maria Prats, qui ha apuntat que "l’accés a la lectura és, a més, “un dret fonamental que cal facilitar, per generar ciutadans actius, crítics i competents dins la societat”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar