loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN girarà l'esquena al referèndum

El Circ Ciutat dilluns, 03 de juliol de 2017

Com era de preveure, l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona farà valer la seva majoria i girarà l'esquena al referèndum del proper 1 d'octubre. Ho farà en el ple ordinari del juliol, en el qual, el partit majoritari, el PSC, presentarà una moció per rebutjar el calendari del procés i "cercar un acord per una reforma constitucional".

Una imatge de la Diada Nacional de l'Onze de setembre de l'any passat, a Tarragona. Foto: circdetarragona.com

La portaveu socialista, Begoña Floria, ha lamentat que “des dels ajuntaments haguem d’entrar en aquesta dinàmica de posicionar-nos davant un debat espuri sobre un referèndum que no es farà, però no hem tingut més remei davant la situació a què el Govern català i els partits que li donen suport ens estan portant”.

Per Floria, el PSC té un ferm compromís en la defensa de la democràcia que “des del meu punt de vista no passa per posar urnes sense cobertura de cap tipus i sense garanties del que s’està fent de veritat”. La portaveu de l'equip de govern (PSC-PP-Unió) ha recordat que “la democràcia la garanteix el respecte a l’Estat de Dret i la legalitat.” (Consulta la moció del PSC en el document adjunt)

"Lamentable deriva autoritària i cap a la dreta del PSC"

"És lamentable la deriva autoritària i cap a la dreta del PSC a Tarragona, que contrasta amb la posició del PSC en altres ciutats on els seus alcaldes estan disposats a no obstaculitzar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre", ha criticat el portaveu d'ERC al consistori tarragoní, Pau Ricomà, qui lamenta que "el PSC presenta opcions alternatives caduques sabedors que no es duran a terme".

El portaveu republicà es dirigeix a l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros recordant-li que "vostè no és ningú per impedir als tarragonins expressar la seva opinió sobre el futur del seu país".

"Que no ens vinguin a parlar mai més de democràcia"

Si el PSC tarragoní no deixa via lliure al referèndum i després defensa l’opció que cregui més convenient, que sembla que seria el “no” o l’abstenció, que no ens vinguin a parlar mai més de democràcia ni de participació. Per defensar la democràcia cal deixar exercir-la i deixar que la gent voti allò que cregui convenient. I aquí no hi ha mitges tintes. No deixar votar, perseguir els urnes i fer impossible que s’exerceixi el dret d’autodeterminació només pot fer passar a la història qui ho faci com a demofòbic i autoritari.


Documents

Moció PSC Tarragona_referendum


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar