loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament i els promotors de l'oci busquen acostar postures

Joan Castell Ciutat dimecres, 05 de juliol de 2017

Venim de mesos de rebombori social i polític pels actes festius organitzats per empreses privades i associacions, que en molts casos han topat amb una negativa final per part de l'Ajuntament. El darrer exemple es va viure amb la no celebració d'una revetlla de Sant Joan a la plaça Verdaguer. Per traçar un full de ruta clar, representats dels col·lectius estan mantenint reunions amb el consistori per apropar postures i mirar d'arribar a un acord que satisfaci les dues parts.

Una imatge d'arxiu del festival Dixieland. Foto: cedida

Una de les frases més repetides en els darrers mesos a la ciutat és la que Tarragona s'està convertint en una ciutat dormitori. Una frase nascuda arran dels diferents actes privats – de restauradors i també d'associacions- que no han comptat amb l'autorització final del consistori. La pressió veïnal ha crescut i això ha obligat a la casa gran a prendre certes mesures que, ni molt menys, han satisfet a aquells empresaris i teixit social inquiets per poder organitzar activitats com la desvetlla dels Ninots sense final de festa o la revetlla que s'havia de celebrar a la plaça Verdaguer per Sant Joan.

El promotor musical Àlex Garcia, un dels responsables d'organitzar aquesta revetlla sota el paraigües de pràcticament tots els establiments de la plaça, explica que “vam començar els tràmits pràcticament 3 mesos abans. Estava tot correcte, tant sols faltava vist i plau de domini públic- però una setmana abans vam rebre una trucada per dir-nos que es desestimava la nostra proposta”.

L'argument exposat des del consistori als organitzadors era “que l'Ajuntament ja tenia organitzats els seus actes i que aquests eren suficients. A més, que també ja hi havia una altre revetlla al Balcó”. I és aquí on sorgeix una pregunta què es fa el propi Àlex. “Per què a la plaça dels Carros sí que es va poder fer una revetlla idèntica a la que teníem nosaltres preparada?”.

Després d'aquest episodi, segons ha pogut saber El Circ, hi hagut diferents reunions entre el consistori i representats empresarials i musicals per tal de buscar una solució per aquest estiu i evitar així la cancel·lació d'actes i activitats amb música que cada estiu acompanyen a la ciutat. A més, també s'han reunit amb diferents associacions veïnals que busquen precisament el mateix, una regulació de les activitats i no pas l'eliminació d'aquestes.

Molts d'aquests actes privats també tenen lloc per Sant Magí i Santa Tecla i que si no s'arriba a cap acord, podrien perillar, perquè aquest any, per primera vegada, aquest tipus d'activitats hauran de passar per l'àrea de Domini Públic. Això significa més burocràcia i sobretot el fet d'haver de pagar unes taxes, que pugen fins als 500€ només per organitzar una activitat.

La documentació a presentar per tramitar una ocupació de via pública

Amb una antelació mínima de dos mesos, qualsevol establiment que vulgui organitzar una activitat al carrer amb instal·lació fixa haurà de presentar la sol·licitud que es troba a la pàgina web de l'Ajuntament en l'apartat de ciutadania.

També serà necessari una assegurança de responsabilitat civil que ja costa uns 320€. A aquesta xifra s'han de sumar 180€ més en forma de tasa per avançat. I a banda, l'establiment ha de presentar una memòria de l'activitat amb tots els detalls de l'acte, així com un plànol per situar exactament on estarà muntat l'escenari.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar