loader
menu

CIUTAT

Òmnium i l'ANC alerten Ballesteros: 'La por no podrà evitar que la voluntat dels tarragonins s'expressi'

El Circ Ciutat dijous, 06 de juliol de 2017

Els moviments de l'equip de govern del PSC-PP-Unió a Tarragona, anunciant una moció pel proper plenari que tancarà les portes al referèndum de l'1 d'octubre, continuen aixecant polseguera.

Una imatge de la consulta del 9-N a Tarragona. Foto: circdetarragona.com

Això ha provocat que l'Assemblea Nacional Catalana de Tarragona i Òmnium Cultural del Tarragonès hagin emès un comunicat en què condemnen l'actitud del grup municipal socialista al consistori, i en concret de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

"No voler donar veu als tarragonins i les tarragonines, negant el més elemental dels drets democràtics que és el vot, impedeix que la ciutadania de Tarragona pugui fer ús d’aquesta eina, l'única que permet canvis transformadors de la societat", exclamen les dues entitats sobiranistes, que insten el batlle a que "retiri aquesta moció i adopti una actitud, sinó facilitadora de l'exercici democràtic, almenys neutral, sense posar traves".

Des de l'ANC i Òmnium demanen a l'alcalde que "no intenti privar la ciutadania de l'ús dels espais municipals perquè el dia 1 d’octubre tots els ciutadans i ciutadanes puguin decidir el seu futur." Afegeixen, a més, que "la por no podrà evitar que la voluntat dels tarragonins i les tarragonines s’expressi".

El comunicat d'ANC i Òmnium Cultural

"El dret a l’autodeterminació és un dret que sempre hem tingut. Es reconeix en la Carta de les Nacions Unides, i en l'article primer del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics i del Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, tots ells subscrits pel Regne d'Espanya. És, doncs, un dels primers Drets Humans, i es troba emparat en el dret internacional.

En aquesta línia el nostre Parlament sobirà proporcionarà a través de la Llei del Referèndum les eines necessàries per poder garantir l’absoluta normalitat per tal que el poble de Catalunya pugui exercir el seu dret a vot.

Aquestes eines legislatives garantiran la indemnitat total del personal funcionari i de tots els servidors i servidores públiques, també els de l’Ajuntament de Tarragona.

No voler donar veu als tarragonins i les tarragonines, negant el més elemental dels drets democràtics que és el vot, impedeix que la ciutadania de Tarragona pugui fer ús d’aquesta eina, l'única que permet canvis transformadors de la societat.

Des de les nostres organitzacions Òmnium Cultural del Tarragonès i Assemblea Nacional Catalana a Tarragona lamentem que el grup socialista amb el nostre Alcalde al capdavant presenti una moció per dificultar la normal celebració del Referèndum, i més encara, que utilitzi el personal funcionari com excusa on parapetar-se per obstaculitzar el dret a decidir.

Així doncs, emplacem a l’Alcalde a que retiri aquesta moció i adopti una actitud, sinó facilitadora de l'exercici democràtic, almenys neutral, sense posar traves. En particular, demanem que no intenti privar la ciutadania de l'ús dels espais municipals perquè el dia 1 d’octubre tots els ciutadans i ciutadanes puguin decidir el seu futur.

La por no podrà evitar que la voluntat dels tarragonins i les tarragonines s’expressi.

L’1 d’octubre votarem i ho farem, amb civisme i amb normalitat democràtica, COM SEMPRE!!!!"


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar