loader
menu

CIUTAT

L'oposició estira les orelles a l'Ajuntament pel suspens en transparència

El Circ Ciutat dilluns, 10 de juliol de 2017

Ser l'onzè ajuntament menys transparent d'entre les 110 ciutats més grans de l'estat, i a més, el menys transparent del país. Aquesta és la realitat de l'Ajuntament de Tarragona, segons l’Índice de Transparencia de los Ayuntamientos, fet públic aquest passat cap de setmana per Transparency International España, en què el consistori tarragoní es troba en el 99 lloc d’un total de 110. (Consulta AQUÍ l'índex)

Foto: circdetarragona.com

A més de les sis àrees de transparència que s’avaluaven fins ara (economicofinancera; informació sobre la corporació; web, relació amb la ciutadania, la societat i participació; contractacions, convenis, subvencions i costos dels serveis; i urbanisme, obres públiques i medi ambient), enguany s’ha inclòs una nova àrea: el dret a l’accés a la informació. En totes aquestes àrees, l’Ajuntament de Tarragona ha empitjorat en relació al 2014, l’any que es va publicar l’índex per darrera vegada.

Els baixos nivells de transparència han encès novament als grups de l'oposició i l'estirada d'orelles a l'equip de govern PSC-PP-Unió ha estat sonora. Ciutadans proposa la creació d’una "Oficina Oberta de l’Alcalde perquè els ciutadans tinguin línia directa amb el màxim responsable de la ciutat sense intermediaris", “un resum setmanal de la feina de l’Alcalde i el seu govern", “la publicació a la pàgina web de l’agenda oficial de l’alcalde i els regidors de dilluns a diumenge” i “la celebració d’un debat anual, públic i obert a la ciutadania i entitats sobre l’estat de la ciutat”.

En la mateixa línia, Rubén Viñuales ha expressat la voluntat de la seva formació “d’eliminar les gerències de les empreses públiques i fusionar els Consells d’Administració", així com “separar de la direcció de càrrecs amb vinculació al govern municipal de mitjans de comunicació, com és el cas de Tarragona Ràdio”.

Per a ERC, "en el que portem de legislatura planeja constantment l’ombra del dubte sobre la gestió pública del govern, hem d’acabar amb aquesta dinàmica", ha assegurat Ricomà, qui creu que "A Tarragona tenim molta feina per fer". Per als republicans, "la falta transparència en aspectes diversos des de les contractacions, les subvencions o la despesa pública; i falten canals de participació directa de la ciutadania’. En aquest sentit el líder republicà assegura que ‘tenim clar que la línia a seguir és la de fomentar els canals de participació real dels ciutadans, per això defensem la creació dels Consells de Districtes’.

A la CUP també li preocupa que Tarragona estigui a la cua en transparència de forma destacada però "ens preocupa molt més que algunes regidores i regidors tinguin problemes tan greus de comprensió lectora. I diem “problemes de comprensió lectora” perquè no volem imaginar que ningú ens estigui impedint tenir accés a unes dades que són i han de ser públiques i que tenen relació amb un conseller que abans de ser-ho era arquitecte i l’exdespatx del qual va fer el projecte fallit de la Budellera.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar