loader
menu

CIUTAT

Els funcionaris de TGN demanen al PSC que no els utilitzi de forma partidista en la moció antireferèndum

El Circ Ciutat dimarts, 11 de juliol de 2017

La moció contrària al referèndum de l'1-O que defensarà el grup municipal del PSC a Tarragona en el plenari del proper 21 de juliol ha molestat i ha creat indignació entre molts funcionaris de l'Ajuntament.

Un grup de treballadors i treballadores municipals han elaborat un manifest, "No en el nostre nom i han iniciat una recollida de signatures perquè el partit de govern esmeni el contingut de la moció que defensarà en el plenari del proper 21 de juliol.

Per això, fruit de diverses reunions i trobades, un grup de treballadors municipals tarragonins ha elaborat un manifest, que porta com a títol "No en el nostre nom" i alhora han iniciat una recollida de signatures entre la resta de funcionaris del consistori (actualment, més d'un miler) per tal de demanar al partit de govern, i de retruc, als seus socis de govern (PP i Unió) que no utilitzin als treballadors i treballadores municipals "de forma partidista" en la moció.

Una imatge del grup municipal del PSC. Foto: circdetarragona.com

En el manifest, al qual ha tingut accés El Circ, i que trobareu en el document adjunt, els funcionaris, "a títol personal i individual", insten al grup socialista a retirar la moció en la seva totalitat; o en el cas contrari, que s'elimini l'acord número 4, que diu textualment: "Protegir al funcionariat d'aquest Ajuntament perquè no hagi de col·laborar en l'exercici de les funcions públiques amb cap iniciativa que no tingui cobertura legal".

En el document, que ja porta més d'un centenar d'adhesions i que estarà en circulació fins el dia abans del plenari, els funcionaris deixen clar que "en cas que la col·laboració per part de treballadors/es municipals no tingui cobertura legal sigui cada treballador o treballadora la que decideixi lliurement la seva participació o no en el Referèndum".

També recorden que "si bé els consellers del PSC han estat escollits democràticament com a càrrecs electes per la ciutadania de Tarragona, no han estat escollits com a representants dels treballadors i treballadores municipals, i per tant fer de portaveus". Qualifiquen que la inclusió d'empleats municipals en la moció presentada té "finalitats instrumentalistes i partidistes".

Els funcionaris argumenten les seves peticions en el fet que la convocatòria del Referèndum encara no s'ha dut a terme, i per tant, "no sabem ni en quina normativa jurídica s'empara aquest, ni si cldrà col·laboració per part dels treballadors/es de l'Ajuntament".


Documents

Moció PSC Tarragona_referendum

Manifest_funcionaris_TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar