loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

'Tarragona Història Viva' combinarà recreació en viu i tecnologia

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 11 de juliol de 2017

La sisena edició de Tarragona Història Viva estrena nou format amb l’Amfiteatre com a escenari principal: la nova proposta es realitzarà entre els dies 15 de juliol i 2 de setembre, els dissabtes a la nit i, per primera vegada, oferirà tecnologia digital a partir de projeccions a l’arena del recinte que conviuran amb les recreacions en viu.

Foto: Mauri

Imatges, so i llum

Fins ara Història Viva ens ha ofert representacions de grups de recreació històrica de la ciutat, fet que ens ha permès viatjar al passat i conèixer la vida quotidiana a Tàrraco o com lluitaven els gladiadors a l'Amfiteatre. Enguany es fa un esforç addicional per posar-ho en context, afegint una informació històrica bàsica de Roma, de la fundació de Tàrraco i de la relació entre amb dues ciutats -i d’altres de l'Imperi- amb les quals Tarragona mantenia vincles comercials, d’amistat i de germanor.

Per aconseguir-ho, a l’espectacle s’hi afegeixen continguts digitals, molts d’ells protagonitzats pels grups de recreació de Tarragona, elaborats amb importants mitjans i qualitat cinematogràfica. Les imatges seran projectades durant l'espectacle, donant-li ambientació i afegint informació. La tecnologia emprada per aconseguir-ho és complexa ja que ha de combinar la imatge de diferents projectors com si fos un de sol i alhora coordinar el so i la llum, que enguany agafen un protagonisme especial.

Participació dels agents del territori

Aquest nou projecte impulsat pel Patronat Municipal de Turisme de Tarragona compta amb la participació de grups de recreació històrica de la ciutat i de l’empresa Digivision. Digivision, amb seu al Camp de Tarragona, és autora de la sèrie de RTVE “Ingeniería Romana” (el primer capítol de la qual estava dedicat a Tarraco i es va estrenar en primícia a la ciutat) i també és una de les empreses desenvolupadores de l’app de recreació augmentada IMAGEEN, amb la qual la ciutat ha estat una de les pioneres a Espanya en aquest àmbit.

“Aquesta nova acció del Patronat Municipal de Turisme aposta per la innovació. Pretenem posicionar el relat i la marca de Tarragona oferint al visitant una experiència única i memorable a l’Amfiteatre, escenari icònic de la nostra ciutat mediterrània Patrimoni Mundial de la Humanitat”, diu la consellera de turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inma Rodriguez.

Representacions, en català i castellà, subtitulades en altres idiomes

'Tarragona, Història viva' es desenvoluparà al llarg de set dissabtes, amb representacions que començaran a les 22.00 hores. Durant el mes de juliol, els dies 15 i 29 seran en català i el 22, en castellà. A l'agost, els dies 5 i 26 es faran en castellà i el 12 en català. I el tancament del festival, el 2 de setembre, serà amb una altra recreació en català. En totes les representacions hi haurà subtítols en català, castellà, anglès i francès. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, per a adults, i de 7,50 euros per a nens entre cinc i 12 anys, i majors de 65 anys.

Si la compra es realitza directament a taquilla, els preus seran de 15 i 10 euros, respectivament. A més hi ha una entrada familiar, per 2 adults i dos nens, a un preu únic de 35 €. La compra ja es pot realitzar a través del web del Patronat Municipal de Turisme, www.tarragonaturisme.cat; a les oficines municipals de Turisme, i també a les taquilles de l'Amfiteatre, dues hores abans de la representació.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar