loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Les quatre colles de TGN accepten el seu nou rol a les processons del Seguici

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 12 de juliol de 2017

Les quatre colles castelleres de Tarragona han acceptat que enguany els seus membres no desfilin en les processons del Seguici Popular. Assumeixen el nou rol que desenvoluparan amb més o menys normalitat. L'acord adoptat en la darrera assemblea del Consell Municipal de Castells preveu que els castellers només hi prendran part a l'hora de fer els pilars protocol·laris de Sant Magí i Santa Tecla.

Una imatge dels Xiquets de Tarragona, en la processó de Santa Tecla de l'any passat. Foto: Paula Arbeloa

El debat sobre si les colles, que formen part del Seguici de Tarragona, han de desfilar en la processó no és nou, però sí s'ha accentuat en els darrers anys, coincidint amb l'efervescència cada cop més gran del fet casteller, tant arreu del país, com a la ciutat de Tarragona.

De fet, la proposta de no desfilar en la processó ja se la va plantejar la Colla Jove Xiquets de Tarragona, just abans de Santa Tecla de l'any passat. La nova junta entrant, però, va preferir esperar-se i no adoptar una mesura de tanta transcendència i significat. "Ja ho volíem fer, perquè el que ens demana la colla és no sortir en processó", explica al Circ el president de la Colla Jove, Xavier Sentís.

El màxim responsable dels lila recorda que "el moment de lluïment de les colles és a la Diada, però no a la processó. Fem alentir el pas, som els més nombrosos i els que menys fem". Per això, confien i se senten satisfets amb la nova prova pilot, que han volgut aplicar des de fa temps. "No deixem d'anar a la processó; deixem de desfil·lar".

Els Xiquets de Tarragona és , junt amb la Jove, l'altra colla de la ciutat que arrossega més camises a les processons. La presidenta dels matalassers, Mireia González Mohedano, confia que la mesura ajudi i serveixi per engrandir la festa major tarragonina: "Per a nosaltres, la processó és molt especial; l'any passat es va aplicar un protocol que no va funcionar i sempre s'han de buscar solucions i alternatives. Volem potenciar la millor festa i ara és el moment àlgid dels castells".

En el seu perfil a twitter, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau aplaudeixen la nova mesura perquè consideren que serà positiu per a totes les parts. Expliquen que se senten satisfets amb l'acord amb l'Ajuntament de Tarragona. Consideren que és un "nou enfocament per dinamitzar el Seguici i que beneficiarà a tots"

Els Xiquets del Serrallo ho valora "com a prova pilot", però manté el debat obert de manera interna sobre si les colles cal que vagin a processó o no a causa de la magnitud de volum dels seus integrants".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar