loader
menu

CIUTAT

Fuga exprés al grup municipal de Ciutadans

El Circ Ciutat dijous, 13 de juliol de 2017

Fuga sobtada en el grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Tarragona. La fins ara regidora del grup, Beatriz Pérez, ha presentat la seva renúncia al grup unionista i s'ha convertit en regidora no adscrita. La notícia ha agafat d'imprevist tothom, fins i tot al mateix portaveu del grup de Ciutadans al consistori, Rubén Viñuales.

La consellera Beatriz Pérez, qui ja va rellevar Lorena Roldán, abandona el grup municipal unionista per sorpresa i sense avisar el partit, i passarà a ser consellera no adscrita. La decisió obeeix a "raons estrictament personals". El partit ja li ha demanat que retorni l'acta

"Me n'assabento perquè m'ho diu l'alcalde", explica Viñuales. Ballesteros l'ha trucat després que a ell el truqués el Secretari de l'Ajuntament, un cop li havia arribat la renúncia de Pérez, via registre. La sorpresa dins del grup de Ciutadans i dins del partit ha estat majúscula: "No trobo ara mateix l'adjectiu que defineix els meus sentiments", indica Viñuales.

Beatriz Pérez, a partir d'ara nova regidora no adscrita de l'Ajuntament de Tarragona. Foto: circdetarragona.com

En un comunicat amb el logo de l'Ajuntament de Tarragona a la part superior, Pérez, qui va entrar com a regidora en substitució de Lorena Roldán el gener de 2016, ha justificat la seva marxa de Ciutadans "per raons estrictament personals", i perquè no havia pogut ser partícep de presa de decisions importants dins del grup. Pérez, però, ha evitat mencionar els assumptes en els quals assegura que el partit i el grup no l'havien deixat participar.

Com acostumen a dir la majoria de comunicats en que s'explica una marxa d'un partit, Pérez també ha deixat clar que havia estat "una decisió molt meditada; no d'un dia per l'altre". Pérez, ara ja com a edil no adscrita del consistori, assegura que "des de fa gairebé un any i mig que vaig entrar a l’Ajuntament he treballat per la meva ciutat i des de la meva nova posició com a consellera no adscrita continuaré fent-ho."

Adéu al compromís ètic

Des del grup municipal de C's respecten la decisió de Beatriz Pérez, però el consideren un fet curiós. Pérez ha deixat de ser regidora de Ciutadans, però continua mantenint l'acta de regidora. Segons ha explicat Viñuales, tots els regidors de Ciutadans signen un compromís ètic, el qual, en cas de marxar del partit, també els obligaria a renunciar a l'acta, encara que l'acta és personal. Pérez la manté.

La marxa de Beatriz Pérez al grup de no adscrits deixa Ciutadans amb tres regidors i alhora perd el rang de principal partit de l'oposició, que ara passa a ser ERC, amb quatre representants. Per a Viñuales "a les passades eleccions van obtenir 7.000 vots, i els va tenir Ciutadans. Continuem sent la segona força més votada de la ciutat".

Per 31 vots no va ser la cinquena regidora de C's

Viñuales ha recordat que Pérez, número 5 de la passada llista a les municipals, es va quedar a tan sols una trentena de vots per convertir-se llavors regidora. Abans de substituir Lorena Roldán, Pérez va treballar com a assessora del grup municipal. El portaveu de C's també afegeix que Pérez sí estava en comissions importants, com la de serveis centrals; una de les més rellevància dins de l'Ajuntament.

Amb la marxa de Beatriz Pérez, el grup municipal de Ciutadans queda format per tres regidors: Viñuales, com a portaveu; Pedro Sánchez, i Sònia Orts.

El partit li sol·licita l'acta

En una nota enviada tres hores després, Ciutadans ha sol·licitat a la regidora Beatriz Pérez que retorni l’acta. Des de Ciutadans es recorda que en virtut del pacte anti transfuguisme signat pels regidors de la formació, tots els edils de Cs es van comprometre a renunciar a la seva acta en el cas d’abandonar el grup municipal.

Així mateix Ciutadans considera que Beatriz Pérez no ha complert amb el compromís i les exigències que suposa ser regidora d’aquesta formació i per aquest motiu se li ha obert un expedient informatiu.

Des Cs han manifestat que els Estatuts del partit són un marc indestructible que garanteix la regeneració i transparència de la formació i han assenyalat que el comportament d'aquesta regidora no s'adequa a les exigències d'un partit regenerador i democràtic com Cs. A més, han recordat que Cs és un partit que compleix els seus estatuts, garantint amb això la transparència i la regeneració interna.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar