loader
menu

CIUTAT

Apareix una tortuga babaua morta a la platja Llarga

El Circ Ciutat divendres, 14 de juliol de 2017

El passat dimecres 12 de juliol va arribar el cos mort d'una tortuga babaua a la platja Llarga de Tarragona. L'animal va arribar prop de les 13 h al terç est de la platja i els serveis de socorrisme de la platja van donar avís de la situació. El cos es trobava en estat de descomposició, ja que feia dies que estava morta i es desplaçava a la deriva.

Una imatge del cos de la tortuga babaua, el passat dimecres 12 a la platja Llarga. Foto: Ajuntament de TGN

Ràpidament es va activar el protocol existent per aquests casos i des de la coordinació de la campanya de rescat de fauna marina de Tarragona es va contactar amb la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat de Catalunya, l’òrgan amb les competències de fauna marina a Catalunya. Al mateix temps es va activar la Xarxa de Voluntaris de Rescat de Fauna Marina de Tarragona per tal de donar suport en les tasques de retirada del cos de l’animal.

Paral·lelament, els serveis de socorrisme de la platja van abalisar i acordonar la zona on es trobava la tortuga per tal de garantir que la tortuga no pogués ser tocada fins a l'arribada dels tècnics.

La Generalitat va activar els Agents Rurals perquè determinessin què es faria amb la tortuga morta. Els voluntaris van poder ajudar-los en la presa de mesures i altres dades que es recullen en aquests casos i, posteriorment, els serveis de neteja de la ciutat van procedir a gestionar el cos seguint les directrius que pertoca en aquests casos.

L'Ajuntament de Tarragona va mantenir un contacte directe amb els tècnics de la Generalitat per tal de procedir a una ràpida i efectiva gestió d'aquest cas. Cap persona va prendre mal durant totes les tasques i la ciutadania va poder gaudir de la platja Llarga com ho havia estat fent fins al moment.

La consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, ha volgut destacar la coordinació de diferents estaments en l’actuació: “Des de l'Ajuntament volem agrair l'esforç i la tasca de tothom qui va participar en l'actuació, des dels serveis de socorrisme, passant per tècnics de la Generalitat i Agents Rurals i, especialment al voluntariat de la xarxa de rescat de fauna marina de Tarragona que es van desplaçar fins al lloc dels fets”.

Totes les persones que vulguin apuntar-se a la Xarxa de Voluntaris poden fer-ho enviant un correu electrònic a l’adreça següent: voluntarisfaunamarinatarragona@gmail.com.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar