loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN implanta el got reutilitzable durant les festes

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 17 de juliol de 2017

Tots els bars i restaurants que disposin de barra a la via pública durant les festes hauran de fer servir ja el got reutilitzable. Serà de plàstic, amb el grafisme de la festa i complementarà el barrilet de la mamadeta. Adéu als vasos d'un sol ús, que passaran a estar expressament prohibits.

L'àrea de Neteja Pública de l'Ajuntamen calcula que durant totes les festes de Santa Tecla s'utilitzaven i llançaven uns 500.000 gots d'un sol ús

Així ho ha anunciat oficialment l’Ajuntament de Tarragona, després d'una campanya de mediació duta a terme als últims mesos amb els locals de restauració. D'aquesta manera, serà condició indispensable tenir got reutilitzable si es vol obrir una barra al carrer per Sant Magí o Santa Tecla.

Una imatge de la plaça de les Cols, bruta en plenes festes de Santa Tecla. Foto: circdetarragona.com

L’objectiu prioritari de la transició cap al got reutilitzable, engegat ja fa un any per la Regidoria de Neteja Pública, és evitar el llançament diari de milers de gots de plàstic pels carrers i espais públics de la ciutat, fet que provocava problemes de brutícia i deteriorament del paisatge urbà.

La consellera responsable de l'àrea, Ivana Martínez, assegura que mesures similars funcionen amb èxit en poblacions tant del territori com del conjunt de l’Estat. Segons Martínez, “Es calcula que només a la plaça de la Font després d'un gran acte de Santa Tecla es podien arribar a recollir de la via pública uns 10 m3 de residus, principalment de gots de plàstic d'un sol ús. En total, es calcula que durant totes les festes de Santa Tecla s'utilitzaven i llançaven uns 500.000 gots d'un sol ús”.

I ha afegit: “Fins ara, per dur a terme la neteja de la plaça de la Font, s'havien d'utilitzar dues escombradores que feien tres viatges per buidar el dipòsit de residus, destinant aproximadament tres hores, en una operació que tenia un cost aproximat de 500 € per nit. Aquesta despesa, amb la implantació del got ecològic, es rebaixarà ostensiblement”.

Segons el consistori, la utilització del got reutilitzable també ha de millorar la imatge de la ciutat, ja que en aquells indrets on estigui present la reducció dels residus plàstics pot arribar a ser del 60-80%. L’ús del got ecològic també ha de contribuir a provocar un canvi d’hàbits i actituds envers la generació de residus i el foment del consum responsable dels productes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar