loader
menu

CIUTAT

Els tarragonins hauran de ruixar amb aigua les pixades dels seus gossos

El Circ Ciutat dimecres, 19 de juliol de 2017

Un cop ho aprovi el plenari del divendres 21 de juliol, Tarragona per fi disposarà d'una ordenança específica que regula la tinença, la cura i la protecció dels animals; fins ara inclosa en l'ordenança general de convivència ciutadana.

Foto: circdetarragona.com

Foto: facebook

Amb la nova normativa, que entrarà en vigència un cop ho publiqui el BOPT i després el BOE, els tarragonins i tarragonines propietaris de gossos, gats i fures (els anomenats animals de companyia) hauran de ruixar amb aigua la zona on el seu animal s'hi hagi pixat, sobretot en els elements del mobiliari urbà. No fer-ho serà motiu de sanció, com ja ho és ara no recollir-ne les caques. El consistori tarragoní imita així el de Mataró, qui fa uns dies va anunciar aquesta mesura. La regidora de l'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament, Ana Santos, ho ha confirmat al Circ.

Entre d'altres novetats, el nou reglament, format per més d'una vuitantena d'articles, prohibirà de manera definitiva la venda d'animals en mercadets i a la via pública. La nova ordenança, a més, obre per fi la possibilitat d'habilitar un espai per a gossos a la platja durant tot l'any. Actualment, s'està fent un estudi per veure en quina platja s'ubicaria el pipi-can anual.

Els passejadors de gossos hauran de treure's un carnet

Una altra de les conseqüències de l'entrada en vigor de la nova ordenança és que totes les persones que es dediquen a passejar gossos (almenys 3 o 4) s'hauran de treure el carnet de passejador. Es tracta d'un document que entregarà l'Ajuntament, a través de l'àrea de Salut Pública.

Tot i que permet habilitar un espai a la platja per a gossos durant tot l'any, a la resta de platges del terme només hi podran anar entre el 16 d'octubre i el 31 de març; el mateix període que permetia l'ordenança actual.

A la nit, els gossos dins de casa

La nova ordenança neix amb l'objectiu d'evitar riscos pels animals i molèsties pels veïns; i fruit d'això, no es podran deixar sols els animals entre les 22h i les 08 h en patis i terrasses. Les mascotes no poden ser maltractades ni física ni psicològicament i no poden estar lligades permanentment.

El nou text obliga a tenir tots els gossos, gats i fures censats i identificats. També indica que els pipi-can són d'ús "exclusiu" per als gossos "degudament censats i amb microxip". En el cas de portar animals dins del cotxe, la nova ordenança suggereix que a l’estiu els vehicles s’aparcaran a l’ombra per evitar alteracions a causa de les temperatures altes de més de 23 graus. En cap cas els animals hi podran restar més de 30 minuts.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar