loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Sessió de Dixie al parc Francolí

Sergi Casado Cultura divendres, 10 de maig de 2013

Aquest diumenge, 12 de maig, a partir de les 12h del migdia, se celebrarà el Picnic Dixie previst en el programa del Festival Internacional de Dixieland celebrat del 15 al 24 de març, que es va haver de suspendre a causa de la pluja. Enguany els Pixi Dixi (12h) Small River Brass Band (13.45h) actuaran al Parc Francolí (zona pícnic) en un ambient familiar i distès, on s’habilitarà un servei de bar i es farà una Fideuada Popular, iniciativa amb la què l’Ajuntament ha rebut la col·laboració de la Fundació Onada.

PIXI DIXI BAND
El 1994 neix la primera banda de dixieland del camp de Tarragona, la Pixi Dixi Band. Dos anys més tard, el 1996, es van incorporar al programa del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, en el que han participat any rere any. També han participat al Festival Internacional de Blues de Reus, al Festival internacional de Blues de Cazorla, al Festival de Dixieland de la Corunya, al Festival de Jazz de Menorca, al Festival de Jazz de Cantanhede (Portugal) i han aconseguit un tercer lloc al concurs Euro Jazz Festival a Rueil-Malmaison(França).

La banda està formada per:
Joel Cristià, trompeta
Joan Carles Bové, trombó
Cisco Olivé, clarinet
Carles Borràs, saxo
Marc Torres, piano
Ton Solé, banjo
Nadia Roca, bateria
Jordi Daroca, tuba


SMALL RIVER BRASS BAND
La Small River Brass Band celebra el 15è aniversari de la formació, presentant el seu segon disc On the Mainline, el contingut del qual reflecteix l’evolució musical dels seus membres durant aquests anys, tant individualment com de forma col.lectiva. Amb la incorporació de dos nous components al grup, la banda ha avançat en la recerca d’un so global més uniforme, amb més "empaque", autoexigència i assumint nous riscos.
El resultat vol ser un tribut al paisatge sonor de la ciutat de New Orleans d’avui en dia. Un paisatge sonor amb el poder i brillantor d’un ressorgiment musical en evolució constant que impregna els seus carrers i bars musicals, que es fa present en els enterraments i celebracions litúrgiques tant de Gospel com Espirituals. Una sonoritat imprescindible per a comprendre el sentit autèntic del Mardi Gras, les desfilades, tradicions i forma de vida dels seus habitants abans i després de l' huracà Katrina (2005).
Amb la tria del repertori amb varietats estilístiques arranjades amb el segell propi de cada autor, cada peça del treball embriaga, deprimeix,alegra, fa riure o humiteja els ulls de l’oient. En definitiva, el fan gaudir, desconnectar i l’acosten per un instant a la costa de Louisiana, on hom pot meravellar-se de nou de la grandesa de la cultura afroamericana on va néixer el Jazz.

La banda està formada per:
Xavi de la Salud, trompeta i flugel
Emilio Cabello, clarinet i saxo tenor
Enrique Ordax, saxo tenor i saxo baríton
Aureli Andrés, trombó
Toni Xisvert, tuba
Josep Campiña, caixa i percussions
Fernando García-Ramos, bombo i percussió
Sergi Andreu, guitarra i banjo

Una imatge d'una sessió de Dixie al parc romà. / circdetarragona.com


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar