loader
menu

CIUTAT

Les denúncies de la CUP apunten al nucli del govern de Ballesteros

El Circ Ciutat dimecres, 19 de juliol de 2017

Nova topada entre l'equip de govern de Tarragona i el grup municipal de la CUP. El motiu, la presentació davant de la Fiscalia d’un escrit obra dels cupaires que recollia possibles irregularitats dutes a terme pel tinent d’alcalde d’Economia, Pau Pérez; i pel conseller Primer Tinent d'Alcalde, el popular José Luis Martín, per incompatibilitats en l’exercici dels seus càrrecs amb els que ostentaven a la societat Nàutic Tarragona SA.

D'esquerra a dreta, José Luis Martín, l'alcalde Ballesteros, i Pau Pérez. Foto: www.tarragonaradio.cat

Avui mateix, l'alcalde Ballesteros, lleugerament molest, ha sortit en defensa de Pérez i de Martín. "Ja n'hi ha prou d'una punyetera vegada d'utilitzar la política per fer espectacle". El batlle ha lamentat que contínuament es generi sospita sobre l'activitat política i ha criticat l'excés de judicialització.

En un comunicat enviat, l'Ajuntament va reiterar el seu suport als dos regidors assenyalats per la CUP, tot assegurant que "la denúncia no té cap mena de fonament." Des del consistori s'indicava que "no s’han produït incompatibilitats en els seus càrrecs de regidors i en les seves activitats privades", "confiem plenament en la legalitat de les actuacions d’ambdós regidors" i "demanem responsabilitat al grup municipal de la CUP: és una mala manera de fer política atacar el prestigi de les persones sense cap base.”

Els arguments de la CUP

"Quan detectem indicis que ens fan pensar que hi ha possibles irregularitats estem obligats a posar-ho en coneixement de les autoritats pertinents", ha explicat la portaveu cupaire, Laia Estrada. Segons la documentació a què la CUP ha tingut accés i que ja ha traslladat a la Fiscalia, Pau Pérez va exercir de gerent de l’empresa Nàutic Tarragona SA entre els anys 1997 i 2014, i com a mínim des del juliol de 2011 també representava el Consistori al Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària, que al seu torn és propietària del 35% de l’empresa Nàutic Tarragona SA. Pérez va rebre una indemnització de 105.000 euros de l’empresa, aprovada pel consell d’administració, quan va deixar de ser-ne gerent.

Per la seva banda, José Luís Martín, l'actual home fort del PP a l'Ajuntament de TGN, va ser designat representant a l’Autoritat Portuària en substitució de Pau Pérez després d’entrar a l’equip de govern pel pacte entre PP-PSC-UDC. Al mateix temps, mantenia el càrrec de secretari de l’empresa Nàutic Tarragona SA.

Els consellers anticapitalistes han explicat que tenen el deure de realitzar tasques de fiscalització i control del govern municipal i, des que són a l’Ajuntament, cada mes reben, com a mínim, una denúncia investigable –a banda de moltes altres que pensen que no ho són i les desestimen. El cupaire Jordi Martí Font ha afirmat que intentar aclarir les coses «és voler fer net i si fins ara no s’havia fet crec que ens hauríem de preocupar».

En aquest cas, els cupaires han destacat que hi ha tres aspectes que els van fer sospitar que hi podia haver irregularitats i que els van portar a recopilar més documentació. La primera va ser que, justament, quan José Luis Martín García va ser nomenat tinent d'alcalde de l'Ajuntament (mantenint el seu càrrec de regidor), el seu germà, J. M. G., va vendre les accions que tenia (un 25%) de l'empresa Nàutic Tarragona SA.

La segona és que José Luis Martín fes constar determinada informació relacionada amb Nàutic Tarragona SA en el registre d’incompatibilitats de la Diputació de Tarragona però no, en canvi, en les declaracions d'incompatibilitats lliurades a la Secretaria de l'Ajuntament de Tarragona en prendre possessió de conseller de l'Ajuntament de Tarragona, el juny de 2015, ni quan assumeix el càrrec de tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona a l'abril de 2016.

I la tercera era el fet que, a partir de la seva experiència a l’Ajuntament, els consellers han participat en consells d’administracions d’empreses i en aquests els càrrecs de Secretaria i Gerència (juntament amb el de Presidència) acostumen a disposar de més informació que la resta de membres del consell d’administració.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar