loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Colla Jove de TGN deixa la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC)

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 20 de juliol de 2017

Les negociacions pels drets d'imatge de les colles castelleres comencen a crear tensions i mal ambient dins del món casteller. La Colla Jove Xiquets de Tarragona, qui actualment ostentava la presidència de torn de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), ha anunciat que abandona el càrrec perquè no se sent còmoda parlant de com cal repartir el pastís televisiu.

Foto: Jesús Navarro

"Aquesta Colla ha decidit prendre aquesta decisió responent a una successió de fets, actituds i reaccions que s'han anat donant en els darrers mesos i que ens han fet sentir molt incòmodes", explica la colla de Cós del Bou en un extens comunicat, en què, sense mencionar-les, denuncia l'actitud dels Castellers de Vilafranca, de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Minyons de Terrassa: "En els darrers mesos, el gruix majoritari de les colles hem vist amb impotència com tres formacions (dues d'elles membres de Junta de la CCCC) no han respectat i col·laborat, no tan sols amb les decisions de la mateixa Junta, sinó de la posició majoritària de tota l'Assemblea".

La colla lila argumenta la seva dimissió de la presidència de la Coordinadora: "No ens sentim gens còmodes en les negociacions d'un assumpte com és el dels drets d'imatge, que té una complexitat jurídica notable però que també amaga d'altres interessos al darrere; fet que manifestem amb coneixement de causa".

La Jove reitera la seva aposta per les decisions consensuades, també en les referides als drets d'imatge: "Se'ns va preguntar fins on estàvem disposats a arribar en el tema dels drets d'imatge per poder treure'n beneficis, i a diferència d'altres, vam tenir clar que la resposta havia de passar pel col·lectiu."

En el comunicat oficial de la Jove, que trobareu en el document adjunt, també es denuncia la mala praxis: "El cert és que s'està negociant amb Ajuntaments i amb Colles castelleres a espatlles de la CCCC".

La colla tarragonina també ha deixat clar que continuarà pertanyent a la Coordinadora, però fora dels òrgans directius. "Decidim dimitir en la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i no seguir formant part de la Junta d'aquesta, sense en cap cas deixar de formar part de la CCCC, ja que seguim convençuts que és l'instrument idoni per poder decidir el futur de les colles castelleres i del món casteller en general."


Documents

Comunicat Colla Jove Xiquets de TGN juliol 2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar