loader
menu

CIUTAT

Les dones que van donar vida a la Tabacalera també n'exigeixen la recuperació

El Circ Ciutat diumenge, 23 de juliol de 2017

Nova acció per reclamar a l'Ajuntament de Tarragona la recuperació de la Tabacalera. Una vuitantena de persones es van aplegar el passat divendres als jardins de l'antiga fàbrica de tabacs per participar al cinefòrum organitzat per la Plataforma Oppida juntament amb antigues treballadores i l’Associació Amics de la Tabacalera.

Foto: Plataforma Oppida

La vetllada va tenir moments emotius, alegres, nostàlgics i combatius. Gràcies al documental “Les dones de la Tabacalera” i al posterior col·loqui amb participació de les protagonistes i resta d’assistents, es va generar una agradable i profitosa nit a l'entorn de l'antiga fàbrica de tabacs.

Amb aquest acte, la Plataforma Oppida, que reclama al consistori que els cedeixi el magatzem número 6 per ubicar-hi un centre sòcio-cultural autogestionat pels veïns, segueix demostrant la seva capacitat d’organització i mobilització, així com la seva vocació transversal i d’obertura, evidenciada en la capacitat d’arribar a sectors molt heterogenis de la ciutadania.

En acabar el col·loqui sobre el documental de les antigues treballadores, es va passar un altre que parlava del projecte de Can Batlló, un antic recinte fabril de Barcelona, que des del 2011 s’està transformant en un Centre Social i Cultural Autogestionat per les veïnes. El documental explica com amb aquesta fórmula, s’està aconseguint donar resposta a les necessitats que tenia tant la ciutadania com l’edifici.

En resum, un seguit d’idees per a que totes les tarragonines reflexionem i aprenem per tal d’arribar a donar una solució al problema en el que es troba el nostre estimat edifici de la Tabacalera.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar