loader
menu

CIUTAT

El temporal deixa rastre a Tarragona

El Circ Ciutat diumenge, 23 de juliol de 2017

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per les pluges que estan afectant ja aquesta tarda al sud i evolucionen cap el nord-est. A la ciutat de Tarragona, la tempesta, combinada amb fortes ràfegues de vent, ha tingut afectació principalment en els arbres i en el mobiliari urbà de molts carrers i places. També en algunes façanes. Segons dades de la Guàrdia Urbana, s'havien rebut prop d'una quinze d'incidències i la majoria per aquestes circumstàncies.

A Valls, un llamp en una torre criogènica d'una empresa química fa activar el Plaseqcat

A l'alçada del Club Tennis Tarragona, un arbre ha caigut damunt de la via del tren, però sense afectacions al tràfic. Un tren, però, hi ha topat però amb la velocitat ha tret l'arbre de la via sense cap afectació. D'arbres caiguts, combinats en ocasions amb danys a vehicles, hi ha hagut avisos tant al centre com als barris. Sant Ramon, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Torreforta, carrer Caputxins, plaça del Rei, parc Francolí i al carrer Jaume I amb Eivissa, són alguns dels indrets on la pluja ha deixat rastre. El poc més d'un quart d'hora que ha durat la tempesta en el seu grau màxim també ha fet voltar els tendals de moltes terrasses, i també cadires i altres elements del mobiliari.

Fotos: Rafa J. Martínez

Fotos: Rafa J. Martínez

Fotos: Rafa J. Martínez

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s’amplia la probabilitat de les tempestes més fortes a tot el litoral i a comarques del nord-est. A hores d’ara el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut 99 trucades relacionades amb incidències derivades de les pluges. D’aquestes trucades s’han passat 40 avisos als Bombers de la Generalitat: 34 avisos a la demarcació de Tarragona i 6 avisos a les Terres de l’Ebre. La majoria dels avisos han estat arbres caiguts a la via, elements estructurals a punt de caure pel vent i alguna petita inundació de baixos.

A Valls, un llamp en una torre criogènica d'una empresa química fa activar el Plaseqcat

Protecció Civil ha activat aquesta tarda el Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) en fase d'ALERTA per un accident a Valls Química, SA al polígon industrial de Valls. Aquesta instal·lació industrial està catalogada de risc químic d'acord a la normativa vigent i inclosa en els protocols d'activació del PLASEQCAT.

Segons ha informat l’empresa, a les 18:23 s'ha produït un accident per l'Impacte d'un llamp a la torre Criogènica, en la que tenien productes dissolvents. La pròpia empresa ho ha pogut controlar a les 18:36 hores sense necessitat d’ajuda externa i ha informat que no hi havia cap perill per la població i que estava controlat. Aquest incident no ha provocat cap ferit.

Al lloc s'han desplaçat operatius dels Bombers de la Generalitat, dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM, per fer una valoració dels danys materials i possibles afectats. El PLASEQCAT s’ha desactivat un cop fetes les revisions pertinents per part de Bombers de la Generalitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar