loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El FITT 2017 tanca amb una ocupació del 75 per cent

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 26 de juliol de 2017

Els responsables de la Sala Trono i organitzadors del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) han recollit amb satisfacció les dades de la quarta edició del certamen. Les xifres d’ocupació mitjana dels 12 espectacles programats van arribar al 75%, dades que revelen el creixent interès del públic per les noves dramatúrgies.

Foto: Sala Trono

La majoria de les persones que van assistir al FITT (un 62%) és de Tarragona, però enguany s'ha incrementat notablement el públic que assisteix al Festival des de Barcelona (12%), Reus, altres localitats de Tarragona, així com persones d'altres comunitats autònomes i països.

Les opinions recollides durant el Festival revelen un elevat nivell de satisfacció per part del públic, que en tot moment ha destacat la gran qualitat dels espectacles programats. Durant les votacions recollides al Young FITT les valoracions oscil·laven entre el 7,4 i el 8,2 de l'espectacle guanyador sobre 10.

En general, la proposta del Young FITT ha sigut un èxit, tant per la resposta del públic a les peces de les sis companyies, com per l'ambient creat al teatre Metropol durant els sopars i també per la participació en els workshops per part de persones de molt diverses ocupacions i procedències. Les companyies de Hongria, Àustria, Itàlia, França, Barcelona i Madrid, així com els programadors que han vingut d'altres Festivals, i periodistes estrangers acreditats, han mostrat la seva satisfacció tant pel festival com per la seva estància en la ciutat de Tarragona.

D'altra banda, també s'ha produït un increment en la venda d'abonaments promocionals, generals i del Young FITT. Aquesta tendència mostra que el Festival va delitzant el seu públic.

El FITT 2017 va arrencar amb Dignità Autonome di Prostituzione, que va omplir el teatre Metropol durant els dies 14 i 15 de juliol. El 16, a l'Antiga Audiència, el públic va gaudir de la màgia de l'actor londinenc Nigel Planer. Del dia 18 al 20 va tenir lloc el Young FITT, en el qual es va lliurar el premi del públic a la companyia El pollo campero comidas para llevar per l'obra «Las actrices siempre mienten». El divendres 21, la companyia Obskenè va representar al claustre del Seminari «Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas».

El mateix divendres el públic va omplir el teatre Tarragona per veure el concert de Blaumut. Dissabte 22 tornava Fuenteovejuna per omplir el Seminari i en el teatre Metropol la companyia valenciana El Pont Flotant amb més de 20 participants de Tarragona oferien «El ll que vull tindre». Diumenge 23, els tres artistes de la companyia Espai Dual tancaven a ritme de música, gest i acrobàcia un FITT carregat d'emocions i bon teatre.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar