loader
menu

CIUTAT

Els grafiters incívics es converteixen en un problema a TGN

El Circ Ciutat dimecres, 26 de juliol de 2017

Ja fa mesos que alguns grafitters incívics li han agafat gust a 'exhibir' els seus símbols i a deixar missatges damunt del patrimoni històric de Tarragona. L'últim episodi ha estat una pintada que ha aparegut la darrera nit en la paret del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), a la plaça del Rei.

L'alcalde Ballesteros ha fet una crida a les xarxes per enxampar-los: "Demano el suport de tothom que pugui aportar informació rellevant que permeti desmantellar aquest grup de brètols que ho fan tot malbé"

Des de l'Ajuntament de Tarragona, aquesta pràctica ja s'ha convertit en un problema, i que preocupa. Sense anar més lluny, fa només uns dies, el baluard del passeig Torroja també va aparèixer amb una pintada, encara present; i a principis d'any, una mostra d'amor en una cantonada de la Muralla també va posar en alerta d'una pràctica cada cop més habitual, i que fa malbè els elements del patrimoni històric, i molts altres elements del mobiliari urbà.

Grafitti al Baluard del passeig Torroja. Foto: circdetarragona.com

Una imatge del grafitti al paret del MNAT, a la plaça del Rei. Foto: circdetarragona.com

Grafitti al Baluard del passeig Torroja. Foto: circdetarragona.com

Una imatge de la pintada, ja netejada, apareguda al gener, a la Muralla, a la cantonada entre el Passeig Sant Antoni i el passeig Torroja. Foto: circdetarragona.com

Fonts municipals han explicat al Circ que ja s'han donat instruccions a la Guàrdia Urbana perquè aprofundeixi en les investigacions. Per la seva banda, el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha denunciat a les xarxes la pintada al mur del MNAT i alhora ha demanat la participació ciutadana per atrapar als brètols. "Com amb molts altres casos de delinqüència la col·laboració ciutadana és fonamental per atrapar-los definitivament. Quan més ulls estiguem pendents, més ràpida pot ser la seva identificació, en aquest sentit, demano el suport de tothom que pugui aportar informació rellevant que permeti desmantellar aquest grup de brètols que ho fan tot malbé".

Ballesteros també va assegurar que "cada dia que passa estem més a prop d'enxampar als autors d'aquestes agressions al patrimoni de tots. Formen part del mateix grup de persones que també embruten mobiliari urbà, parets d'edificis i persianes de comerços".

Aquests tipus d'actes vandàlics estan tipificats com a delicte al Codi Penal segons els articles 321 i següents, i a més, els articles 187, 188 i 189 de l'ordenança regulen la protecció del Patrimoni Històric de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar