loader
menu

CIUTAT

Advocats i Ajuntament s'alien per impulsar la llei de la segona oportunitat

El Circ Ciutat divendres, 28 de juliol de 2017

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona han signat un conveni de col·laboració per impulsar el coneixement i aprofitament de la ‘Llei de Mecanisme de Segona Oportunitat, reducció de càrrega financera i altres mesures d’ordre social’. Aquesta normativa va entrar en vigor l’any 2015 amb l’objectiu de donar sortida legal a la problemàtica de les persones que per efectes de la crisi econòmica han perdut el seu patrimoni i els seus recursos econòmics i, a més, arrosseguen un deute que difícilment podrà ser satisfet.

Foto: Mauri

El conveni entre l’ICAT i el consistori preveu un seguit d’accions encaminades a difondre l’existència d’aquesta llei i que els afectats per aquestes problemàtiques siguin conscients dels mecanismes que estableix per buscar una sortida a l’atzucac en què es troben. L’acord l’han rubricat avui a la seu consistorial l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el degà de l’ICAT, Manel Albiac, i els presidents de la Secció de la Segona Oportunitat de l’ICAT, Jaume Campa i Lluís Badia.

L’alcalde Ballesteros s’ha mostrat convençut que aquest conveni ha de servir perquè ‘persones que afronten situacions molt complicades siguin conscients que poden buscar solucions, la situació econòmica ha millorat, però encara hi ha moltes persones que pateixen, i des de l’àmbit públic hem de crear els mecanismes per ajudar-los’. Per la seva banda, Jaime Campa ha posat l’accent en què ‘aquesta llei és una opció per a persones que ho han perdut tot excepte els deutes’.

Lluís Badia ha subratllat que ‘Tarragona és pionera amb aquest conveni’ i s’ha mostrat convençut que ‘altres ciutats aniran al darrere, perquè és una llei que porta dos anys en vigor però és poc coneguda, i ens hem d’esforçar en fer-la arribar als ciutadans’. El degà de l’ICAT, Manel Albiac, ha posat aquest conveni com a exemple de ‘la tasca social que fa l’advocacia, els advocats som sensibles a les problemàtiques de la societat i amb iniciatives com aquesta aportem el nostre gran de sorra per solucionar-les’.

El conveni signat avui preveu desenvolupar un seguit d’iniciatives en les que les dues institucions col·laboraran, que van des de la formació als advocats en aquesta llei de la Segona Oportunitat a cercar vies perquè els seus continguts arribin als ciutadans. Una comissió amb representants de totes dues entitats avaluarà trimestralment el desenvolupament de totes les accions que s’impulsin en el marc d’aquest conveni.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar