loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament ajudarà a innovar a una cinquantena de comerços del centre i de Ponent

El Circ Ciutat dilluns, 31 de juliol de 2017

L'Ajuntament de Tarragona impulsarà millores a prop d'una cinquantena de botigues del centre de la ciutat i Ponent gràcies al nou programa Comerç Actiu, que busca promoure actuacions d'innovació als comerços i formar nous treballadors.

El conseller d'Ocupació i de Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca. Foto: Mauri

El programa es divideix en dues línies de treball. D'una banda, una línia de suport a l'empresariat que ha de permetre la transformació innovadora del teixit comercial i, de l'altra, una línia de capacitació de persones per treballar d'acord les noves necessitats d'un teixit comercial innovador.

Pel que fa a al suport a l'empresariat, s'oferirà una capacitació per donar d'eines i recursos a l'empresariat de comerç de proximitat. Un cop acabades les nou sessions previstes l'empresariat aconseguirà aplicar eines per tenir una diagnosi del seu comerç i introduir les mesures de millora oportunes, entre d'altres.

La formació a futurs treballadors va adreçada a persones majors de 30 anys en situació d'atur o amb necessitat de reciclatge professional. Tots els participants rebran capacitació en coneixements comercials, desenvolupament d'habilitats i competències professionals del sector. En total seran 105 hores de formació de capacitació especialitzada i 80 hores de pràctiques en comerç.

El programa arribarà a 45 comerços i 45 persones del centre de la ciutat i dels barris de Ponent. D’aquesta manera es vol contribuir al desenvolupament dels establiments que formen part, d’una banda, de la Zona d’Acolliment de Creueristes i de l’entorn del remodelat Mercat Central i, de l’altra, de l’entorn de l’Anella Mediterrània que l’any vinent es convertirà en l’epicentre dels Jocs Mediterranis.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha destacat que l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, ja fa temps que treballa “en projectes concrets per ajudar el comerç minorista de la ciutat com el programa Singulars, que els darrers dos anys ha format nous treballadors de les parades del Mercat i dels comerços dels voltants; l'impuls d'un curs amb l'Escola Joan XXIII que ha permès a l'alumnat obtenir el certificat de professionalitat d'activitats auxiliars de comerç o diferents col·laboracions amb la Via T, entre d’altres”.

Per la seva banda, la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, ha assegurat que “hem seleccionat la zona del centre i de Campclar i Bonavista perquè es troben davant de noves oportunitats per la seva ubicació i, d'altra banda, perquè abasten gairebé el 50% del teixit comercial de la ciutat”.

Totes les persones interessades a participar al programa, ja siguin empresaris o treballadors, poden inscriure's a les instal·lacions de Tarragona Impulsa. Per a més informació poden trucar al telèfon 977 243 609 (Extensió 7269) o escriure un correu electrònic a l'adreça jmiravet@tarragona.cat.

Totes les activitats de formació seran gratuïtes per als assistents. El programa Comerç Actiu està cofinançant per l'Ajuntament de Tarragona i subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar