loader
menu

CIUTAT

La desinfecció dels pipicans, sense control a TGN

El Circ Ciutat diumenge, 03 de setembre de 2017

La nova ordenança que regula la tinença, cura i protecció d'animals a Tarragona conté un ampli llistat d'obligacions, prohibicions i sancions, que en el pitjor dels casos podria arribar fins als 30.000 euros. També inclou recomanacions i deures, i la gran majoria adreçats als propietaris de gossos.

Pipican del Parc de la Ciutat. Fotos: circdetarragona.com

Pipican del Camp de Mart. Fotos: circdetarragona.com

Alguns dels usuaris del pipican del Parc de la Ciutat. Fotos: circdetarragona.com

La nova normativa municipal, però, no obliga en cap cas a l'Ajuntament de Tarragona a fer un manteniment regular dels pipi-cans, ni tampoc a tenir-los en les millors condicions higiènico-sanitàries. No ho diu en cap dels 87 articles que formen la nova ordenança (la trobareu en el document adjunt. L'article 41 fa referència als pipicans). Sí li posa alguns deures, com ara colocar un panell informatiu a cadascun dels 13 pipicans repartits per la ciutat on hi constin les normes d’ús establertes en aquesta ordenança, el número de telèfon de denúncia en cas de detectar qualsevol inconvenient, i un altre telèfon de denúncia de qualsevol desperfecte que puguin detectar els usuaris.

La nova ordenança tampoc no recull l'obligació, per part de l'Ajuntament, de regar els pipicans ni tampoc diu res sobre si s'han de desaparasitar o desinfectar amb més o menys freqüència, malgrat que la falta d'aigua provoca precisament, que les plagues, els cucs i les orugues proliferin, i més en època de forta calor.

El Circ ha preguntat a l'Ajuntament de Tarragona si disposa d'algun document on constin els treballs de desinfecció i eliminació de plagues que es duen a terme als pipicans durant l'any, però no en tenen. Des del consistori han explicat que "es desinfecta quan es detecta que hi ha puces o el que sigui".

L'Ajuntament de TGN també ha afirmat al Circ que "els responsables de Parcs i Jardins estan al cas perquè netegen el recinte però també funciona a través de l’avís de la gent. L’últim que es va desinfectar va ser el del Parc de la Ciutat abans de l’estiu". Segons aquestes dades, això dóna a entendre que aquest estiu no s'ha desinfectat cap dels altres 12 pipicans existents a la ciutat, i si s'ha fet, no n'ha quedat constància.

A Reus, una vegada al mes

A Reus, en matèria de pipicans, sí tenen comptabilitzades les vegades en què aquests recintes es desinfecten i es duen a terme processos d'eliminació de plagues. La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha explicat al Circ que es realitzen tasques de desinfecció i neteja als espais d'higiene per a gossos a càrrec d'una empresa concessionària "com a mínim un cop al mes." Des del consistori reusenc també ens han explicat que la Brigada Municipal també realitza tasques periòdiques, encara que sense data fixa, ja que s'intervé en funció de l'estat dels sorrals, i per remoure o reposar les arenes que hi ha.

Com a exemple, al pipican que hi ha darrere de la plaça Pastoreta hi ha un cartell municipal on s'especifica i es detalla quan es va realitzar la darrera desinfecció, amb data i nom de l'empresa.

A Tarragona, les tasques de neteja que es duen a terme als pipicans tarragonins es limita a recollir els objectes i les deixalles que hi ha al terra i buidar les papereres. Difícilment es revisa l'estat dels sorrals, ni tampoc es rega.

Aquesta és una de les moltes mancances que tenen actualment els pipicans de Tarragona, a les quals, la nova ordenança no dona resposta. L'espai per a gossos del Camp de Mart, per exemple, no veu l'aigua d'una manguera des que es va inaugurar, ara fa uns cinc anys i només hi queda una paperera. Al del Parc de la Ciutat, des de fa uns mesos els seus usuaris el reguen amb una manguera pròpia.

Els pipicans de Tarragona

Els pipicans de Tarragona estan ubicats al Parc de la Reconciliació, al Parc de la Ciutat, darrere de les Piscines Serrallo, al Camp de Mart, al Parc del Carrer Zammenhoff amb Carrer Caputxins, al Parc del Francolí, al Parc entre el Carrer Violant d’Hongria i el Carrer Miquel Servet (SPiSP), entre la Guàrdia Civil i el Bloc S. Tadeu (SPiSP), el Carrer Josep V. Foix (Vall Arrabassada), al Parc de la Piconadora, al Carrer Riu Fluvià (Torreforta), al Carrer Riu Siurana (Campclar) i al Pàrquing Públic Plaça d’El Pilar.


Documents

Ordenança_animals_TGN_2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar