loader
menu

CIUTAT

Un vaixell amb bandera xinesa fa la descàrrega de paper més gran en la història del Port de TGN

El Circ Ciutat dimecres, 02 d'agost de 2017

Un vaixell amb bandera xinesa ha fet la descàrrega de paper més important en la història del Port de Tarragona. Es tracta del Saga Jandaia, que en un sol cop, ha deixat aquest dimarts 29.434 tones d’aquesta mercaderia procedents del port d’Itaqui (Brasil).

El 'SAGA JANDAIA' descarrega, d'un sol cop, 30.000 tones d'aquesta mercaderia.

L'embarcació va atracar la matinada de dilluns a les instal·lacions d’Euroports Iberica TPS, al moll de Cantàbria, navega sota bandera de Hong Kong i té 199,20 metres d’eslora.

Fotos: Autoritat Portuària de Tarragona

Fotos: Autoritat Portuària de Tarragona

Tot i que no és el primer cop que es descarrega una quantitat important de pasta de paper a les instal·lacions de l'Autoritat Portuària de TGN, sí és la primera vegada que la gran majoria de la càrrega que transporta (29.434 de les 43.162 tones) es queda a Tarragona.

La pasta de paper arriba al Port principalment des de Sud-amèrica (que produeix gairebé el 80% d’aquesta matèria). Països com Xile, Brasil o Suècia en són els principals exportadors. Després de creuar l'Atlàntic, els vaixells que transporten pasta de paper fan la primera parada al Mediterrani: al nostre port, la majoria d’ells a les instal·lacions d’Euroports Iberica TPS. Un cop aquí, la seva càrrega s’emmagatzema per tal que posteriorment sigui distribuïda als clients del territori via terrestre o bé a altres ports mediterranis amb vaixell, com és el cas dels destins nord-africans, on aniran destinades més de 20.000 tones de la càrrega del SAGA JANDAIA.

El tràfic de pasta de paper ha crescut molt en els últims anys i representa una clara mostra de la diversificació per la que ha apostat el Port en els darrers anys. Durant el 2016 les instal·lacions portuàries de Tarragona van moure un total de 410.147 tones d’aquesta mercaderia.

El Port de Tarragona treballa per consolidar-se com a port hub de pasta de paper i ha arribat a assolir, en l'actualitat, una xifra de 500.000 tones. Aquesta xifra i les seves instal·lacions el converteixen en el port més important de pasta de paper de l'Estat i el tercer més important d’Europa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar