loader
menu

CIUTAT

La Diada Nacional popular i participativa no es mourà de la Part Alta

El Circ Ciutat dimecres, 02 d'agost de 2017

La Coordinadora Onze de Setembre assegura que no té cap intenció de canviar d’ubicació els actes de la Diada Nacional a Tarragona, i que no es mourà de la Part Alta. Ho ha anunciat arran de les darreres notícies aparegudes en diversos mitjans sobre la denegació de permís per part de l’Ajuntament de Tarragona a la Diada Nacional popular i participativa.

La Coordinadora Onze de Setembre creu que les motivacions per impedir els actes per part de l'Ajuntament de TGN són polítics

Els organitzadors d’aquesta Diada afirmen, a més, que compten amb el suport veïnal del nucli antic tarragoní. «El gruix dels actes es realitzen als carrers de la Part Alta com sempre, en horari diürn i confluint amb la diada castellera. La vinculació amb el barri és rellevant i ja avancem que no tenim cap intenció de canviar d'ubicació. Fins i tot la plataforma Farts del Soroll s'ha desvinculat de la decisió del consistori, ja que ells no rebutgen els actes festius i culturals com aquest, mentre que comerciants i entitats veïnals ja han mostrat el seu suport a la iniciativa», afirmen.

Foto: circdetarragona.com

La Diada Nacional popular i participativa que se celebra cada any entre la plaça de les Cols, el carrer Merceria i la plaça del Fòrum celebrarà aquest 2017 el seu vuitè aniversari, «sent moltes les organitzacions i associacions que participen del projecte». L'objectiu, diuen, «no és cap altre que commemorar un Onze de setembre viu i reivindicatiu, amb actes populars on hi participa gent de totes les edats, per tal de que els tarragonins ens sentim nostra aquesta festa i la gaudim al carrer, l'espai de tothom». En aquesta línia, enguany el focus està posat en la construcció d'un país sostenible i els parlaments tractaran temàtiques com l’habitatge, l’educació, l’energia i la sanitat.

La negativa a donar de manera immediata el permís sol·licitat la Coordinadora l’entén com un tema polític ja que «no hi ha més arguments». «Ens preocupa la deriva que pren darrerament l'Ajuntament quant a permisos —com ara fer servir la moratòria com a excusa per eliminar activitats al carrer i instrumentalitzar l'administració— i sobretot el caire d'algunes de les últimes decisions polítiques —com per exemple l’aprovació de la moció anti-referendum», afirmen. En aquest sentit, esperen que la propera setmana es puguin reunir per tal de desencallar-ho «i així poder celebrar un 11 de setembre més participatiu que mai a la nostra ciutat».


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar