loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN tindrà un servei especial de recollida durant les festes

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 03 d'agost de 2017

Tarragona tindrà un servei especial de recollida durant les festes. Estarà gestionat per l'empresa FCC, qui té subcontractada la neteja a la ciutat, i garantirà que els gots que acabin llençats al carrer seran degudament separats per tal de tractar-los especialment en el procés de reciclatge. A més, el 30 per cent anirà destinat a impulsar projectes culturals i mediambientals a la ciutat.

Foto: circdetarragona.com

Foto: Una imatge del got reutilitzable presentat a Tarragona. Foto: www.tarragonasmart.cat

Això és el que s'ha anunciat durant la presentació del got reutilitzable de les festes; una iniciativa, amb marcat caràcter social i mediambiental, que es posarà en marxa coincidint amb la Festa Major de Sant Magí.

Un Got X Festes

La proposta porta per nom “Un Got X Festes” i consisteix en un got de polipropilé (PP5), reutilitzable i 100% reciclable que es podrà adquirir al preu d’un euro a la majoria d’establiments de restauració dels espais on se celebren els actes festius.

Un dels objectius que es persegueix amb la implantació del got reutilitzable és la reducció de deixalles que es generen durant les festes. Segons dades de l'Ajuntament de TGN, únicament durant els 15 dies que sumen Sant Magí i Santa Tecla es van distribuir, el 2016 a Tarragona, 1.500.000 de gots d’un sol ús.

Un estalvi de fins a 24 tones de CO2

Amb la iniciativa, de fet, es calcula que es podran estalviar fins a 24 tones de CO2, reduir en un 80% el nombre de gots distribuïts i mantenir la ciutat notablement més neta.

“Un Got X Festes” és una iniciativa de la Cooperativa Combinats, entitat sense afany de lucre creada a principis de 2017. L’entitat desenvolupa propostes i projectes oferint innovació amb perspectiva cultural, social i d’entreteniment per a cada intervenció.

Al projecte s’hi han sumat la majoria de distribuïdors de begudes i gots d’un sol ús que operen en el territori, Komando nitsQ Tarragona amb la campanya Respecta’m estaran presents en el projecte. Per al llançament i difusió de la proposta s’ha proposat un repte per als ciutadans. Que pensin maneres creatives de penjar-se i de portar el got i que les comparteixin a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnGotXFestes.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar