loader
menu

CIUTAT

Els busos de l'EMT guanyen en accessibilitat

El Circ Ciutat dimarts, 08 d'agost de 2017

L’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha emprés, al llarg d’aquest mig any, actuacions enfocades sobretot a millorar l’accessibilitat als vehicles. La més destacada i amb més inversió ha estat la instal·lació d’andanes que faciliten l’accés de pujada i baixada de l’autobús a les persones amb mobilitat reduïda; això a les parades del Sociosanitari Francolí, al barri de Sant Ramon i a l’Arrabassada.

Foto: circdetarragona.com

Una altra acció, destinada a guanyar en accessibilitat, va ser la posada en marxa d’una mesura consensuada amb l’ONCE per tal de evitar col·lisions de les persones invidents amb els elements que sobresurten del pal de parada. Aquesta mesura va consistir en instal·lar una peça fins al terra per tal que les persones cegues puguin detectar l’element que sobresurt i el puguin bordejar.

Una millora més que cal destacar sobre aquests aspectes d’accessibilitat ha estat adaptar el reglament de viatgers al format conegut internacionalment com Lectura Fàcil, del qual l’EMT ha estat pionera. S’ha fet un pòster amb aquest sistema que anirà dins dels vehicles. Amb aquesta mesura es facilita l’accés a la informació de forma clara i comprensible a un percentatge de població que té dificultats lectores que arriba al 30%.

Igualment, cal subratllar l’inici de la primera fase de millora de la senyalització a les marquesines amb la instal·lació de planxes a la part superior.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar