loader
menu

CIUTAT

TGN tanca un juliol històric en ocupació turística

El Circ Ciutat dimarts, 08 d'agost de 2017

El mes de juliol ha registrat dades històriques en ocupació hotelera a Tarragona, amb millors dades que en els anys anteriors a la crisi econòmica. Els allotjaments a hotels i càmpings s’han situat en el 88%, segons dades de l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya. Aquesta xifra suposa un augment del 9% en pernoctacions respecte al mateix període de l’any passat. Aquest mes de juliol, el nombre total de pernoctacions ha estat de 257.428; l'any 2009, va ser de 135.198; al 2006, va ser de 211.308.

Juntament amb l’augment de les pernoctacions, també creix l’estada mitja a la ciutat, situant-se en les 3,8 nits. Una dada que també experimenta un ascens continuat, fet que demostra que Tarragona es posiciona en el mercat com una destinació de costa amb un model propi i singular definit pels seus atractius patrimonials, culturals i gastronòmics. En aquest sentit, la consellera assegura: “El creixement en l’estada mitja és molt important per a la ciutat, aconseguir que els turistes que ens visiten passin més temps entre nosaltres és un objectiu clar del Patronat. Per això, mostrar les meravelles que tenim i no només aquelles que es poden veure en una visita curta és una prioritat estratègica”.

Pel que fa a l’origen dels turistes que visiten la ciutat i s’allotgen a hotels i càmpings, es reparteix en un 50% turisme estatal i un 50% estranger, aquest darrer encapçalat pels visitants de França, Holanda i Alemanya. La xifres reflecteixen un creixement important dels mercats espanyol, francès, holandès i belga. Especialment aquests dos últims, ja que les pernoctacions del turisme holandès han crescut un 65%, en general, i un 71% en el sector dels càmpings.

En els procedents de Bèlgica l’augment ha estat del 24% en global i un 41% en càmpings. “El turisme estatal continua millorant any rere any, unes dades que podem interpretar com una millora de la situació econòmica del país. Això és molt important per a nosaltres, com també ho és que arribin nous mercats i que s’ampliïn les procedències dels nostres visitants, ja que diversificar sempre és positiu per minimitzar possibles riscos”, ha explicat la consellera, qui ha valorat les xifres com “una molt bona notícia per la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar