loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Festival Sota la Palmera tanca l'edició més multitudinària

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 08 d'agost de 2017

El Festival Sota la Palmera ha tancat l'edició d'enguany amb 5.800 espectadors; un 27,5% més d’assistents respecte l’any passat, que ja va tenir les xifres de major assistència de totes les edicions anteriors. A més, el públic ha valorat el Festival amb una mitjana de 4,7 sobre 5 i en destaquen el valor atorgat a l’Espai Jove La Palmera, un indret cultural on poder anar gratuïtament les nits d’estiu, descobrir nous creadors i propostes artístiques, i apreciar la qualitat dels grups musicals programats. Les principals demandes més reiterades són d’allargar la durada del cicle i avançar la proposta d’algun artista per al proper estiu.. Aquest any especialment ha destacat el protagonisme i foment de la veu femenina sobre l’escenari amb nous valors com Alidé Sans, Irene Acústic, Alice & The Wonders i Morena Tradipatxanga.

Foto: Ajuntament de TGN

El certamen, que va cloure la programació dels seus 40 actes dissabte passat amb una nit de swing, se supera any rere any amb puntes d’assistència màxima. En casos com els concerts de BadGyal o Gertrudis s’han assolit els llindars d’aforament màxim. La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha assegurat que les bones xifres reafirmen l’aposta per la creació artística del territori i ha assegurat “és el resultat de la combinació de diversos factors com una programació d’alt nivell, la implicació d’un públic fidel i cada vegada més ampli i divers, polítiques de promoció jove i proximitat amb l’espectador”.

Grups locals de qualitat

Així doncs la sisena edició del Cultura de Carrer a l’Espai Jove La Palmera (12a edició des de la seva aparició a la Plaça dels Sedassos) ha programat més de 40 actes o espectacles. Cal destacar la programació de grups locals de qualitat, que han enriquit el festival i actuant amb grups de fora s’han plasmat relacions fluïdes que han facilitat l’intercanvi i la trobada de creadors. El Festival Sota la Palmera (cicle Cultura de Carrer) és mostra del treball compartit de diverses entitats i agents del territori per establir-ne la programació i coproducció dels actes. El treball compartit el consistori, les entitats Vórtex, Cia dosdetres, TGN Swing, Genovesa Narratives Teatrals, PXL Sonic Estudi, els serveis tècnics i totes les bandes, grups de música i joves creadors que hi han col·laborat han possibilitat l’èxit d’aquesta edició, que ha estat un excel·lent aparador de varietat d’estils musicals i de bon funcionament.

Dels diversos dies, cal destacar l’èxit de convocatòria dels concerts de Gertrudis, Paula Valls, BadGyal, Alidé Sans, etc. En general, les experiències d’espectacles impulsats per joves creadors, en que s’han mostrat els treballs d’il·lustradors, ballarins, pallasses i actors i també la bona rebuda de la mostra de cinema de drets humans i les sessions de contacontes solidaris. Un dels actes d’elaboració més popular ha estat el 6è Yo pongo Internacional, fet amb l’impuls de la conselleria de cooperació, on mentre es preparaven i compartien menjars els participants explicaven les receptes i els records que els evocava el menjar que compartien.

Un cop finalitzat el cicle es poden seguir fent propostes, comentaris o aportacions a través del correu electrònic tarragonajove@tarragona.org


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar