loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament destina 10.000 euros a reparar elements del Seguici

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 10 d'agost de 2017

L'Ajuntament de Tarragona ha invertit prop de 10.000 euros en reparar els elements del Seguici Popular, especialment els del Bestiari, que estaven malmesos o que van quedar danyats a causa de les inclemències meteorològiques o caigudes accidentals durant els actes itinerants.

Foto: circdetarragona.com

Dues d’aquestes peces emblemàtiques de la festa -la Mulassa i el Lleó- van sofrir caigudes la passada edició de Santa Tecla. El Lleó va patir una caiguda el passat 23 de setembre a l’anada a ofici de Santa Tecla, impactant contra el terra la part esquerra del cos. Això, va provocar rascades, pèrdues de volum i fissures que es van reparar. També es va netejar tota la bèstia i pintar les zones afectades per 971€, Iva inclòs.

A més, l’estructura actual de Lleó està feta de ferro, molt pesant. Tanmateix s’ha fet malbé tot el perímetre de la peça que és per on s’agafa l’element. Per això es substitueix l’estructura per una encara més lleugera i se situa una nova estructura perimetral per 1.376,49 €.

Per la seva banda, les dues orelles de la Mulassa es van trencar pel punt d’unió amb el cap, també durant la Tecla. Es va proposar reparar la part de les orelles perdudes pel cop i el sistema de fixació, repassar i pintar les parts esmentades per 508,20 €, amb l’iva inclòs A més, a causa de les obres de la Casa de la Festa, realitzades el passat desembre, el coll i el cap de la Mulassa també presenten taques de pintura blanca molt petites. També al cabell de la Mulassa. Es neteja i repassa de pintura el cap i el coll. I es fixa de nou el pèl de la Mulassa, per 501,42 € amb l’ iva inclòs

Turcs i cavallets

Tant els vuit cascos com els vuit escuts de Turcs i Cavallets tenien malmeses les fixacions de pell així com cops, pèrdues de la capa pictòrica, ratllades, fissures, esquerdes, etc. Es proposa fer una restauració integral tant dels cascos dels cavallers com dels escuts –pintats imitant metall- de les turques, amb un pressupost de 2.067,76 €, iva inclòs

Nanos Nous i Nanos Vells

Degut als episodis meteorològics de les ultimes festes i també pel seu ús aquests darrers anys, els nanos nous han patit un desgast causant un seguit de desperfectes. Per això, s’han restaurat íntegrament els sis caps (parelles de Nanos Pescadors, del Nàstic i Xiquets). Aquesta restauració ha inclòs la reparació d’elements com les ulleres del Nano del Nàstic o la pestanya del Nano Xiquet. També s’ha netejat tots els vestits tant dels Nanos Nous per 408 €, com dels Nanos Vells per 1200 €, amb l’iva inclòs.

Cucafera petita

La Cucafera petita tenia un fort cop a la boca, així com desperfectes al cabell i a la cara. S’ha substituït el cabell i s’ha reparat la barbeta, també s’han col·locat les pestanyes (part inferior i superior) i cabells a les orelles. S’ha restaurat íntegrament el forat de la boca per 862 € Iva inclòs

Restauració i neteja sabates Magí de les Timbales i el patge

Les sabates del Magí de les Timbales i del patge i el mosso estaven malmeses per l’ús continuat i mai s’havia fet cap inversió. Han costat 301€ amb l’Iva inclòs. Els pressupostos presentats són ajustats i conformes amb el servei que ha de prestar-se. En tot cas, atesa la particularitat de l’acció, bàsicament de caire artístic les propostes de les entitats són correctes, especialment tenint en compte que els encàrrecs que es proposen contractar, considerats en la seva totalitat, no excedeixen dels límits previstos a la normativa contractual, per als contractes menors. Total 301 € amb l’Iva.

En total s’han contractat 9.587 €; una xifra inferior al topall màxim, que és de 10.000 €. "La xifra està per sota del pressupostat i ha servit per mantenir i millorar uns quants elements festius” ha afirmat la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar