loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets de TGN ja tenen permís per assajar al solar de l'Hostal del Sol

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 10 d'agost de 2017

Un any després de donar-los les claus, l'Ajuntament de Tarragona ha acordat oficialment la cessió del solar on hi havia l'Hostal del sol als Xiquets de Tarragona. El vistiplau, vàlid pels propers 4 anys, li ha donat la junta de govern local, que ha concedit llicència d’ús especial de domini públic a l'espai ubicat al passeig de Sant Antoni.

La colla matalassera té les claus de l'espai des de fa un any, però fins la setmana passada no ha rebut el vistiplau municipal. Els de Santa Anna continuaran fent els assajos oberts d'aquesta temporada a la plaça dels Àngels.

L'anunci ha satisfet la colla matalassera, tot i que arriba en plena temporada castellera i a una setmana de la Diada de Sant Magí, i just quan els de Santa acaben d'estrenar la plaça dels Àngels com a espai alternatiu per a assajar. Per això, amb la finca de l'hostal del Sol no s'hi posaran fins a final de temporada. "Ara que ja ho tenim en ferm, buscarem pressupostos", ha explicat al Circ la presidenta dels Xiquets de Tarragona, Mireia G. Mohedano, qui recorda que la cessió de l'espai al passeig de Sant Antoni es deu a les negociacions i als esforços duts per la junta anterior.

Foto: circdetarragona.com

El cost de l'arranjament de l'espai anirà a càrrec de la colla, tot i que com explica la màxima responsable matalassera el dispendi no volen que sigui molt elevat. La prioritat, sens dubte, serà la seguretat dels castellers. "Sobretot tanques", indica Mohedano. Un generador, punts de llum, bancs, i neteja i desinfecció de l'espai també són altres de les prioritats per al futur nou espai d'assaig dels Xiquets.

Un mirador al Mediterrani d'ús 'preferent' per als Xiquets

La inversió de la colla no serà molt gran ja que la previsió del consistori tarragoní és convertir en plaça la finca que va comprar per 1,7 milions d'euros. "El tracte amb l'Ajuntament era que nosaltres havíem d'assumir la despesa de condicionament de l'espai", relata la presidenta matalassera. De moment, pel que resta de temporada continuaran alternant els assajos al local de Santa Anna i a la plaça dels Àngels.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar